Vzpostavili točko 24/7 za urgentne pošiljke

Da bi pospešili manipulacijo in odpremo nujnih pošiljk je ponudnik logističnih storitev v Istanbulu vzpostavil točko za urgentne pošiljke, dostopno 24 ur na dan. Turška cargo-partner ekipa je organizirala že več nujnih prevozov, vključno s čarterskim letom, s katerim so prepeljali pošiljko osebne zaščitne opreme iz Istanbula v München. Podjetje ima strokovno znanje in izkušnje v avtomobilski logistiki in pri prevozih v temperaturno nadzorovanih pogojih.

cargo-partner
cargo-partner vzpostavil 24/7 točko za urgentne pošiljke v Istanbulu

Zaradi svetovne krize, ki jo je povzročila epidemija COVID-19, se podjetja po vsem svetu soočajo s težavami v dobavnih verigah in upadom transportnih kapacitet, kar zahteva fleksibilne transportne rešitve. Vzpostavitev 24/7 točke za urgentne pošiljke v Istanbulu je neposreden odziv podjetja cargo-partner na takšne zahteve, s čimer svojim strankam nudi direkten kontakt za nujne pošiljke. "Ko šteje vsaka sekunda, je tu naša urgentna ekipa - 24 ur na dan. S tem zagotavljamo takojšnji odziv na nujne pošiljke ter strankam omogočamo pravočasno dostavo tudi najbolj nujnih pošiljk," pravi Kursad Tanriverdi, generalni direktor podjetja cargo-partner v Turčiji.

Urgentna cargo-partner ekipa v Istanbulu je dosegljiva na emergency.tr@cargo-partner.com in ponuja vrsto specializiranih storitev za nujne prevoze, vključno z organizacijo polnih in delnih čarterjev, ekspresno dostavo, dostavo blaga preko osebnega kurirja (on-board-courier) in prednostnim carinjenjem. Kot zanesljivo alternativo rednim letalskim prevozom cargo-partner ponuja tedenske (ali pogostejše) redne čarterske lete s Kitajske preko Hong Konga v Evropo. Storitev vključuje cestni prevoz s celotne celinske Kitajske, vključno iz večjih odpremnih mest kot so Šanghaj, Peking, Qingdao, Xiamen, Shenzhen in Guangzhou, pa tudi prevoz iz Budimpešte do končne destinacije kjer koli v Evropi. Poleg tega ponudnik logističnih storitev poskrbi za vse carinske formalnosti na mejah in letališčih.


V zadnjih mesecih je cargo-partner ekipa iz Turčije organizirala več nujnih prevozov. Eden izmed teh je bil letalski čarterski prevoz nujno potrebne osebne zaščitne opreme (PPE) iz Istanbula v München. Izmed različnih možnosti za čarterske polete, preko katerih so iskali najbolj optimalno vrsto letala, najbolj optimalno kapaciteto in najbolj primeren časovni okvir glede na potrebe stranke, so se naposled odločili za enkratni prevoz blaga z letalom A310F. cargo-partner je blago prevzel 22. junija v mestu Adana ter organiziral cestni prevoz do Istanbulskega letališča Ataturk, kamor je blago prispelo 23. junija. Naslednji dan, 24. junija ob 5. uri zjutraj je letalo poletelo proti Münchnu, na cilju pa je pristalo ob 6:15 zjutraj. Takoj po pristanku je cargo-partner ekipa iz Münchna uredila carinjenje in urgentno dostavo.

cargo-partner je v Turčiji prisoten od leta 2018 ter ima trenutno pisarne v mestih Istanbul, Bursa, Izmir, Gaziantep in Mersin. Ponudnik logističnih storitev na mesec pretovori približno 500 ton tovora za letalski promet, pri čemer so glavne destinacije Doha (DOH), New York (JFK), Kairo (CAI), Tel Aviv (TLV), Chicago (ORD), Miami (MIA) in Aman (AMM). Večino tovora predstavljajo sveže ribe in sadje, avtomobilski deli, izdelki za zdravstveno oskrbo, osebna zaščitna oprema in tekstil. Kursad Tanriverdi pojasnjuje: „Turčija je eden glavnih izvoznikov rib v regiji, sveže ribe predstavljajo približno polovico mesečnega letalskega tovora. Poleg tega je Turčija v zadnjih mesecih postala velik proizvajalec osebne zaščitne opreme in sanitetnih proizvodov, zato lahko strankam z veseljem ponudimo fleksibilne rešitve za to pomembno blago. Za povrhu pa si je naša ekipa v Turčiji pridobila sloves strokovnjakov za manipuliranje pošiljk iz avtomobilske industrije. "

S ponovnim zagonom proizvodnje v avtomobilski industriji, je cargo-partner v zadnjih tednih prejel več povpraševanj iz te panoge. Ponudnik logističnih storitev ima v Turčiji posebno ekipo za avtomobilsko industrijo in se trenutno ukvarja z vzpostavitvijo specializirane urgentne točke za ta sektor. S tem bodo svojim strankam lahko ponudili še hitrejše in še bolj prilagojene storitve na tem trgu. Storitve za avtomobilsko industrijo, ki jih ponuja cargo-partner v Turčiji vključujejo celovite rešitve hitrega letalskega prevoza, odpreme s prvim letom, ki sledi (next flight out), dostavo blaga preko osebnega kurirja (on-board-courier) ali kot ročno prtljago, ter ekspresne dostave s kombijem ali tovornjakom.