Vsestranska polnilna postaja za zasebno in poslovno uporabo

Podjetje Webasto je nedavno na sejmu IAA Mobility predstavilo novo električno polnilnico Next za zasebno kot tudi za javno uporabo. Zahvaljujoč novemu zalednemu sistemu Webasto Charge Connect ta stenska polnilna postaja nudi celovit paket s funkcijami za digitalno upravljanje in nadzor.

webasto1
Novo polnilnico Webasto Next odlikuje moderen dizajn, nagrajen s Plus X Award.

Novo polnilnico Webasto Next odlikuje moderen dizajn, nagrajen s Plus X Award. Opremljena je s priključkom tipa 2, ki je sedaj standarden za Evropo, ima moč polnjenja do 11 ali 22 kW in je na voljo s kablom dolžine 4,5 ali 7m. Med namestitvijo lahko nastavite različne ravni amperov, da se polnilni tok bolje ujema z infrastrukturo, ki je že na voljo na samem mestu. Polnilnica ima vgrajeno DC zaščito na enosmerni diferenčni tok, tako, da ni potrebno posebej vgraditi zaščitno stikalo RCD tipa B. To pomeni prihranek in manjše stroške. Prijava z uporabo Scan & Charge in QR kode omogoča nadzorovan dostop do polnilne postaje, npr. med sosedi ali med poslovnimi strankami.

Upravljanje s podatki z uporabo Webasto Charge Connect

Webasto zaledni sistem Charge Connect, ki so ga razvili pri Webastu, prikaže vse podatke v zvezi s pametno polnilno postajo na spletnem portalu. Uporabniki in skrbniki polnilnih postaj lahko dostopajo do informacije o trenutnem stanju polnilnice, zgodovine polnjenja in porabi energije od kjerkoli in kadarkoli. Z nekaterimi vnaprej določenimi uporabniškimi pravicami je po potrebi mogoče upravljati polnilno infrastrukturo na različnih lokacijah. Prav tako je omogočena tudi statistika polnjenja. Pri nakupu polnilnice Next lahko osnovne funkcije aplikacije Webasto Charge Connect uporabljate brezplačno.

Prijava z uporabo Scan & Charge in QR kode omogoča nadzorovan dostop do polnilne postaje, npr. med sosedi ali med poslovnimi strankami.Prijava z uporabo Scan & Charge in QR kode omogoča nadzorovan dostop do polnilne postaje, npr. med sosedi ali med poslovnimi strankami.

Druge funkcije za povezljivost

Webasto Next lahko upravljate neposredno na spletnem mestu ali daljinsko z uporabo aplikacije ali spletnega portala Charge Connect. Diagnozo in odpravo napak kot tudi posodobitve programske opreme na polnilni postaji lahko izvedete tudi na spletu in pri tem prihranite čas in denar, polnilnica pa je s tem ustrezno pripravljena za prihodnost. Vgrajena omrežna vmesnika LAN in WLAN omogočata povezavo s spletom. To omogoča, da se lokalno dinamično upravljanje obremenitve za eno polnilnico (stand alone) izogne izpadom električne energije pri prekoračitvi moči, kot tudi dragemu času polnjenja. Možna je tudi povezanost v sisteme za upravljanje z energijo preko komunikacijskega protokola Modbus TCP za fotovoltaično optimizirano polnjenje.


Enostavna montaža

Monterji polnilnih postaj imajo svojo aplikacijo za namestitev polnilne postaje, ki jih po korakih vodi skozi postopek montaže in se tako izognejo morebitnim napakam pri nastavitvi že od samega začetka. Za upravljalce električnih omrežij je pomembno, da nova polnilna postaja Webasto Next dovoljuje oddaljeni dostop preko zvočno frekvenčnega sprejemnika za zagotavljanje stabilnosti omrežja. Webasto Next je na voljo v 31 evropskih državah. Več informacij je na voljo tukaj.