Volvo tudi z dostavnikom

Volvo je v Šanghaju predstavil svoj prvi kombi. Popolnoma električni dostavnik je razkošno opremljen s šestimi sedeži in visokokakovostnimi materiali ter ima tipičen dizajn 'Thor's Hammer' s prvič osvetljeno masko in logotipom Volvo.

Volvo EM90
Volvo EM90 | Foto: Volvo

Številne funkcije vozila je mogoče upravljati prek glasovnega pomočnika, ki ga vizualizira avatar na 15,4-palčnem zaslonu informacijsko-razvedrilnega sistema. Dobesedni vrhunec je dodaten 15,6-palčni monitor, nameščen na strehi za potnike na zadnjih sedežih, na katerem je mogoče pretakati videoposnetke, projicirati mobilne zaslone in različne aplikacije.

Volvo EM90

EM 90 poganja elektromotor z močjo 200 kilovatov (272 KM) s 116 kWh baterijo, ki naj bi omogočala doseg do 738 kilometrov. Vendar glede na preskusni cikel CLTC (China Light-Duty Vehicle Test Cycle), ki predvideva krajše vozne cikle pri nižjih hitrostih kot standard WLTP. Polnjenje od deset do 80 odstotkov na hitrih polnilnicah naj bi trajalo manj kot 30 minut. Poleg tega EM 90 podpira dvosmerno polnjenje, ki se lahko uporablja za oskrbo drugih električnih avtomobilov ali zunanjih porabnikov, kot so e-kolesa, hladilniki za kampiranje itd.

Volvo EM90

S prvim kombijem v svoji zgodovini švedska podružnica Geely pravi, da se odziva na naraščajoče povpraševanje kupcev po večnamenskih vozilih (MPV) – zlasti na kitajskem trgu, kjer bo enoprostorec najprej na voljo. Kdaj in ali bo električni novinec prišel v Evropo, še ni razkrito, prav tako ne cena.

Volvo EM90

Fotogalerija