Volvo s še učinkovitejšimi motorji

Volvo Trucks North America je predstavil motorje za leto 2017, katere odlikuje večja moč, boljše delovanje in večja učinkovitost. Pri Volvu so motorje opremili s številnimi izboljšavami, s katerimi so izboljšali njihovo ekonomičnost. Izboljšali so motorje D11, D13 in D13 turbo compounding.

Volvo s še učinkovitejšimi motorji

Rezultat izboljšav je za od 2,2 do 6,5 odstotka nižja poraba goriva v primerjavi z motorji pretekle generacije. Motor D 13 turbo compounding je bil zasnovan za prevoze na dolge razdalje. Njegova tehnologija omogoča zbiranje odvečne toplotne energije, ki jo nato pretvarja v uporabno mehanično energijo in sicer kot dodatnih 50 konjskih sil. Ta sila se nato prenese nazaj na pogonski sklop. To prinaša za 6.5 odstotka boljši izkoristek, v primerjavi s predhodnimi modeli.

Poleg omenjenega motorja sta bila izboljšav deležna tudi 11-litrski D11 in 13-litrski D13 motor. Za njuno še večjo zanesljivost so izboljšali delovanje sistema vbrizgavanja preko skupnega voda, s čimer je delovanje motorja tišje, vožnja pa bolj udobna. Izboljšava tudi pripomore k boljšemu izkoristku goriva in sicer je vbrizgavanje goriva natančnejše in hitrejše, obenem pa se tudi bolje nadzira tlak goriva.