Ventech Systems

Po nakupu podjetja Ventech Systems, vodilnega na področju tehnologije avtomatizirane kontrole pnevmatik, bodo Goodyearove mobilne rešitve za upravljanje pnevmatik gospodarskih voznih parkov še učinkovitejše. Edinstvena tehnologija Ventech Systems bo namreč pripomogla k optimizaciji procesov ter izboljšanju poslovne učinkovitosti in varnosti na cesti.

Goodyear

Družba Goodyear Tire & Rubber Company se je z Grenzebach Maschinenbau GmbH dogovorila o odkupu podjetja Ventech Systems GmbH (ventech.de/en), vodilnega na področju tehnologije avtomatizirane kontrole pnevmatik. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2006 in ima sedež v nemškem kraju Dorsten, avtomobilsko industrijo oskrbuje z inovativnimi merilnimi napravami. Nudi popolnoma avtomatiziran sistem za kontrolo pnevmatik, s pomočjo katerega je mogoče na avtobusih, tovornjakih, osebnih avtomobilih in drugih vozilih hitro ter enostavno izmeriti tlak v pnevmatikah, globino profila in težo vozila.

Goodyear je v okviru storitve Goodyear Proactive Solutions z Ventech Systems sodeloval že zadnja tri leta, saj so njihove zmogljivosti zbiranja ter analiziranja podatkov integrirali v rešitve za upravljanje voznih parkov gospodarskih vozil. Pri tem je Goodyearov podpredsednik in glavni tehnolog Christopher Helsel pojasnil: “Odziv naših kupcev – voznih parkov gospodarskih vozil – je bil neverjeten in v tem smo videli odlično priložnost, da izboljšamo svoje storitve ter z nakupom podjetja svojim kupcem ponudimo dodatno vrednost.” V Ventech Systems pa so izpostavili, da Goodyearova močna prisotnost na trgu za Ventech Systems pomeni dodatno priložnost za svetovno rast.

Skrb za tovorne pnevmatike in njihovo vzdrževanje spadata med najpomembnejše dejavnike, ki vplivajo na delovanje voznih parkov gospodarskih vozil ter na njihove skupne operativne stroške. To je razlog, da je Goodyear v regiji Evropa, Bližnji Vzhod in Afrika lani lansiral storitev Goodyear Proactive Solutions, ki predstavlja celovito paleto rešitev za upravljanje vozil ter voznih parkov gospodarskih vozil, s pomočjo katerih lahko lastniki povečajo varnost, prihranijo pri gorivu, zmanjšajo ogljični odtis ter pripomorejo k digitalni preobrazbi. Z nakupom podjetja Ventech Systems in njihovo tehnologijo bo Goodyear še dodatno obogatil svojo ponudbo proaktivnih rešitev za gospodarska vozila (Goodyear Proactive Solutions). Uporabnikom bo namreč zagotavljal učinkovite in prijazne storitve, ki bodo prevoznikom ob vsakem prihodu ali odhodu iz logistične baze na njihovih vozilih omogočale merjenje tlaka v pnevmatikah, globine profila in teže vozil. Nakupna transakcija bo predvidoma zaključena v četrtem tromesečju.