Večji doseg za e-Transita

Ford Pro je danes razkril novo možnost podaljšanega dosega za E-Transita, s čimer je izboljšal zmogljivost najbolje prodajanega velikega električnega kombija v Evropi. V ponudbo pa so dodali tudi minibus izvedbo.

Ford E-Transit
Ford E-Transit | Foto: Ford Pro

Možnost podaljšanega dosega za model E-Transit poveča uporabno kapaciteto baterije na 89 kWh in doseg z enim polnjenjem do 402 kilometrov – 28 odstotkov več kot pri enakovrednem modelu s standardnim dosegom. Fordovi inženirji so znatno izboljšali zmogljivost polnjenja E-Transita. Največja moč polnjenja z izmeničnim tokom je bila povečana z 11 kilovatov na 22 kilovatov, kar pomeni, da naj bi polno nočno polnjenje trajalo manj kot šest ur. Moč hitrega polnjenja z enosmernim tokom je bila povečana s 115 kilovatov na 180 kilovatov, tako da lahko 10-minutno polnjenje doda do 116 kilometrov dosega vožnje, od 10 do 80-odstotno polnjenje pa traja približno 28 minut.

Ford E-Transit

Ford Pro pričakuje, da bo povečan doseg E-Transita pritegnil več strank s širokim naborom uporabe in zahtev, zato širijo ponudbo na 19 različic modelov, vključno z dolžinami L3 in L4, furgonom, minibusom, dvojno kabino ter izvedbe kabine s šasijo. 

Novi minibus lahko sprejme do 15 oseb in temelji na dostavnem vozilu E-Transit L3 z NDM 4.250 kilogramov, ki so ga v Turčiji predelali strokovnjaki za sedeže ISRI. Kupci lahko izberejo enojni ali dvojni sovoznikov sedež, devet- ali 12-sedežno postavitev zadaj in standardno ali visoko streho. Klimatska naprava, ogrevanje potniške kabine in električna stranska stopnica so del serijske opreme.

Ford E-Transit

Fotogalerija