Varčnost je na prvem mestu

Ford Transit Connect je v ZDA prejel titulo najbolj prodajanega transportnega vozila. Z več kot 300.000 prodanimi primerki od leta 2009 dalje, tako ta model obvladuje kar 46 odstotkov tržišča, od vseh prodanih pa je 85 odstotkov še vedno v uporabi.

Ford Transit Connect Cargo Van

Da bi zadržali te prodajne rezultate, so se pri Fordu odločili, da ta model posodobijo, da bi s tem zadržali visok tržni delež. Najpomembnejša izmed novosti za ameriško tržišče je bila vpeljava 1.5 EcoBlue turbodizelskega motorja, ki na prevoženih kilometrov porabi približno 7,9 litra dizelskega goriva. Prenos na podlago pa se bo prenašal preko 8-stopenjskega avtomatskega menjalnika in funkcijo stop/start.

Za omenjeni model, pa so predvidene tudi oblikovalske spremembe, 4G LTE povezljivost, brezžično polnjenje ter števili varnostni sistemi, med katere spada kamera za vzvratno vožnjo, AEB (Automatic Emergency Braking) in Side Wind Stabilization. Za doplačilo pa bo na voljo Blind-spot warning z Rear cross-traffic alert, Lane-keep assist in Adaptive cruise control.

Ford Transit Connect Cargo Van (za ameriško tržišče) bodo proizvajali v tovarni v Valenciji, v Španiji, da pa bi se izognili taksi na gospodarska vozila, pa se bo sestavljanje zaključilo v tovarni Newark v New Jerseyu.

Novi Ford Transit Connect Cargo Van bo na ameriškem tržišču dostopen od jeseni dalje.

Fotogalerija