V Slovenijo je zapeljal novi Tourneo Connect

Novi Fordov vsestranski model Tourneo Connect, ki bo zadovoljil tako profesionalne kot tudi zasebne uporabnike, je že zapeljal na slovenske ceste.

Ford Tourneo Connect
Ford Tourneo Connect | Foto: Boštjan Paušer

Tourneo Connect si v svoji tretji generaciji osnovo deli s Volkswagnovim Caddyem, kateremu so pri Fordu dodali oblikovne elemente, tako da je ta nedvomno prepoznaven in se loči od sorodnih modelov. Na voljo je v kratki in podaljšani izvedbi, kateri pa obe lahko ponudita od pet do sedem sedežev, ki se, v drugi in tretji sedežni vrsti, lahko iz vozila tudi povsem odstranijo, s čimer nastane velik tovorni prostor. 


Motorna ponudba vključuje 1,5 litrski bencinski motor EcoBoost ter 2-litrski dizelski EcoBlue, pri menjalnikih pa je moč izbirati med ročnim šest stopenjskimi ter avtomatiziranim sedem stopenjskim z dvojno sklopko Powershift. Prvič pri Fordu bo v tem segmentu v ponudbi tudi štirikolesno gnana izvedba. Sprva so v ponudbi trije nivoji opreme: Active, Sport in Titanimum, kasneje pa bo ponudba dopolnjena z novim vstopnim nivojem Trend.


Akcijske cene za model z bencinskim motorjem in opremo Titanium se začenjajo pri 29.050 evrih, z dizelskim motorjem pa je vstopna cena 29.820 evrov z vključenim DDV.

Fotogalerija