V desetih dneh iz Južne Afrike do Norveške

Nemški rekorder Rainer Zietlow želi več kot 18.000 kilometrov dolgo pot od Južne Afrike do Norveške prevoziti v manj kot desetih dneh. Projektu se je pridružil tudi Goodyear, ki je ekipo podprl s pnevmatikami Wrangler HP All Weather.

V desetih dneh iz Južne Afrike do Norveške

Goodyear tudi letos sodeluje z nemškim voznikom Rainerjem Zietlowom, ki želi razdaljo med Rtom Agulhas v Južni Afriki in Severnim rtom (Nordkapp) na Norveškem prevoziti v manj kot desetih dneh ter tako postaviti nov svetovni rekord. Ekipa, ki jo poleg Zietlowa sestavljata še snemalec Marius Biela in glavni direktor Volkswagna Racing UK Sam Roach, se bo na pot odpravila v petek, 11. septembra, pri tem pa bodo prevozili tri celine in potovali skozi 21 držav. Lansko jesen je omenjeni ekipi kljub nesreči, ko je v njih trčilo drugo vozilo, zaradi popravila pa se je pot zavlekla za 13 dni, uspelo pot iz Norveške do Južne Afrike prevoziti v 21 dneh. Tokrat pa želijo lanskoletni rekord z vožnjo v obratni smeri še preseči.

Z več kot 18.000 kilometrov dolgo potjo se bodo spopadli z avtomobilom Volkswagen Touareg V6 TDI, opremljenim z Goodyearovimi celoletnimi pnevmatikami Wrangler HP All Weather, namenjenimi športnim terencem in vozilom na štirikolesni pogon. S svojo edinstveno tehnologijo SmartTRED bodo pnevmatike kljubovale najrazličnejšim ekstremnim klimatskim in voznim razmeram na poti.

Pnevmatike namreč združujejo terenske zmogljivosti in odlične lastnosti za vožnjo po asfaltu in utrjenih cestah, pohvalijo pa se lahko tudi s čvrstim oprijemom v mokrem vremenu, veliko odpornostjo proti akvaplaningu, poleg tega pa tudi tiho ter udobno vožnjo, kar bo pomirjujoče vplivalo na samo ekipo. Že pri lanskoletnem poskusu so pnevmatike pomembno prispevale k varni vožnji in se izkazale s svojo zanesljivostjo, zato rekorderji tudi letos pričakujejo, da bodo kos izzivom, ki jih čakajo na poti.

Še videoposnetek odprave

Fotogalerija