Usposabljanje za intervencijske službe

Potem ko so v Kranju pred kratkim prevzeli štiri električne mestne avtobuse Lion's City E, so danes za vse intervencijske službe izvedli strokovno usposabljanje.

Usposabljanje MAN električni avtobusi
Usposabljanje MAN električni avtobusi | Foto: Boštjan Paušer

Usposabljanje je gostila Gasilsko reševalna služba Kranj, poleg njihovih poklicnih gasilcev, pa so se usposabljanja udeležili tudi policisti Policijske uprave Kranj, reševalci nujne medicinske pomoči ter redarji medobčinskega redarstva. Več kot 30 udeležencev se je na usposabljanju, ki ga je vodil MAN-ov inštruktor, seznanilo s pravilnimi postopki in ukrepanjem v primeri izrednih dogodkov z namenom zagotavljanja maksimalne varnosti, tako za same posredovalce, kot tudi ostale.

Usposabljanje MAN električni avtobusi

Udeležence sta pozdravila direktor podjetja MAN Truck & Bus Slovenija - Jan Löwhagen ter direktor Gasilsko reševalne službe Kranj  - Tomaž Vilfan. Oba sta poudarila pomembnost po izobraževanju in pridobivanju dodatnega znanja o novih tehnologijah, ki jih seboj prinašajo električna vozila.

Usposabljanje MAN električni avtobusi

Po teoretičnem predavanju, so si udeleženci varnostna stikala in njihovo namestitev, ter razporeditev pomembnejših komponent na električnem avtobusu ogledali tudi v živo.

Usposabljanje MAN električni avtobusi

Fotogalerija