Uspešno nadaljevanje zgodbe

Za Fordovo vodilno paleto gospodarskih vozil je leto 2017 še eno prodajno rekordno leto s stalno rastjo prodaje, zato je Ford že tretje leto zapored najbolje prodajana znamka gospodarskih vozil v Evropi. Tudi v Sloveniji se v segmentu lahkih gospodarskih vozil Ford uvršča na vodilna prodajna mesta.

Fordovo uspešno nadaljevanje zgodbe

Rekord za rekordom

Ford je v letu 2017 prodal 352.200 gospodarskih vozil, kar predstavlja povečanje prodaje v višini 7,2 odstotka v primerjavi s prejšnjim letom in največ skupno doslej. Poleg tega so tudi utrdili svojo vodilno vlogo na evropskem trgu gospodarskih vozil in povečal tržni delež za 0,3 odstotne točke na 13,5 odstotka.

Odlične rezultate beleži tudi Fordova družina gospodarskih vozil Transit, ki je s štirimi modeli zabeležila rekordno prodajo in sicer 287.600 vozil. Poleg tega so predstavili tudi nove modele in sicer Transit Custom, Transit Connect in Transit Courier, s katerimi bodo v naslednjih 18 mesecih prenovili celotno Fordovo paleto gospodarskih vozil v Evropi.

Rekordna je tudi količina prodanih gospodarskih vozil na devetih trgih – v Belgiji, na Češkem, Danskem, v Franciji, Nemčiji, Italiji, na Norveškem, v Poljski in Veliki Britaniji.

Ranger je najbolje prodajani pickup v Evropi, prodali so jih največ doslej: 44.000 oziroma 15,1 odstotka več kot leta 2016.

Transit Custom je najbolje prodajano dostavno vozilo v svojem segmentu (N1), v lanskem letu so jih prodali 123.100 – največ skupno od uvedbe leta 2012.

Ford je predstavil hibridno (PHEV) različico Transita Custom, ki lahko deluje brez izpustov, stranke pa bodo leta 2018 dvajset vozil preizkusile pri vsakodnevni uporabi v Londonu.

Fotogalerija