Unimog za avanturiste

Earthcruiser Explorer XPR temelji na različici Unimog U 430 s 300 KM, z rezervoarji za gorivo prostornine do 800 litrov, s čimer znaša njegov doseg do 3.500 kilometrov. Nameščena 24-voltna električna vitla spredaj in zadaj imata vlečno moč okoli devet ton. Na krovu sta tudi motorna žaga in sekira.

Unimog za avanturiste

Earthcruiser Explorer je na voljo v dveh variantah: kot XPR 440 z dolžino 4,4 metra in XPR 380 z dolžino 3,8 metra, v katerem je zadaj še dovolj prostora za motor. Poskrbljeno ni samo za gorivo, ampak tudi za svežo vodo, saj se Avstralci zanašajo na rezervoar s 860 litrov sveže vode, ki je obenem tudi ogrevan. Na voljo je tudi 212-litrski hladilnik in ločeni 68-litrski zamrzovalnik.

Do 140 različnih funkcij vozila je enostavno nadzorovati preko tabličnega ali pametnega telefona. Te vključujejo na primer tlak v pnevmatikah ali delovanje štirih hidravličnih nosilcev. Z njimi je mogoče udobno dvigniti vozilo. Telematska oprema med drugim vključuje satelitsko podprto sledenje in nadzor vozila. Pet kamer, nameščenih zunaj, zabeležijo potovanje Explorerja za 45 dni. Potovanje se lahko spremlja po vsem svetu.

Za prenočitev posadke je v spodnjem nadstropju zakonska postelja (neobvezno dve ločeni postelji) in dodatno ležišče za dve osebi v "prvem nadstropju". Tipična za avstralska vozila in precej praktična je zunanja kuhinja z električnim žarom.

Earthcruiser ponuja tudi druge mobilne domove na dolge razdalje v različnih velikostih in na osnovnih vozilih, kot so Mercedes-Benz, Iveco in Fuso.

Fotogalerija