TRP praznuje 30 let

TRP, blagovna znamka rezervnih delov PACCAR Parts za vse znamke in modele tovornjakov, prikolic in avtobusov, leta 2024 praznuje 30 let. TRP ponuja širok izbor več kot 157.000 delov prek globalne mreže 18 distribucijskih centrov za dele in več kot 2.300 zastopstev in trgovin TRP za DAF, Kenworth in Peterbilt.

TRP rezervni deli
TRP rezervni deli | Foto: TRP

Na podlagi želja strank, da bi imeli enotno prodajno mesto za dele za vse znamke tovornjakov in prikolic, je bil TRP ustanovljen v Evropi leta 1994. Prek trgovcev DAF je blagovna znamka zagotovila linijo zaupanja vrednih, zanesljivih in preverjenih delov, ki ustrezajo široko paleto opreme za izpolnitev potreb strank. Z leti se je program razširil po vsem svetu in zagotovil celovito rešitev za operaterje in vozne parke za nakup kakovostnih delov vseh znamk za tovornjake, prikolice in avtobuse.

300 trgovin TRP

TRP dele je mogoče naročiti pri svetovnih prodajalcih Kenworth, Peterbilt in DAF na spletu, kot tudi v namenskih trgovinah TRP. Mreža trgovin TRP je svojo prvo trgovino na Poljskem odprla leta 2013. Do konca leta 2014 je v Evropi, Mehiki in Latinski Ameriki delovalo 18 trgovin TRP. Leta 2015 se je v Kansas Cityju v Missouriju odprla prva severnoameriška TRP trgovina. Istega leta je TRP odprl trgovine na Novi Zelandiji in Mauritiusu. Leta 2016 je bilo odprtih rekordnih 41 novih lokacij, s čimer se je globalni odtis povečal na Irsko, Madžarsko, Avstralijo in Kanado. V zadnjih letih je TRP nadaljeval s širitvijo trgovin v ZDA, Kanadi, Evropi in Latinski Ameriki. Zdaj je na voljo več kot 300 trgovin TRP v 45 državah po vsem svetu.

Odlična razpoložljivost delov in hitra dostava

Distribucija delov TRP poteka iz strateško lociranih distribucijskih centrov, ki preko noči zagotavljajo dostavo v mrežo trgovcev DAF in TRP. DAF centralno upravlja zaloge trgovcev, da bi zagotovil najboljšo razpoložljivost delov v panogi. Za nadaljnjo okrepitev dobave delov za trgovce in stranke DAF v Nemčiji, Švici in vzhodnem delu Francije PACCAR Parts gradi nov evropski distribucijski center v Massbachu na Bavarskem v Nemčiji, ki naj bi začel delovati v četrtem četrtletju tega leta.