Transport prikolic po Donavi

Konec meseca februarja je po Donavi v bavarsko pristanišče Passau iz Schwarzmüllerjeve tovarne,ki se nahaja v madžarskem mestu Dunaharasti, prispelo 35 prikolic.

schwarzmuller-transport-prikolic-po-donavi-1
Prikolice so na trajektu po Donavi prevozile približno 575 kilometrov.

»To je prva dostava prikolic po novi transportni verigi in predstavlja testno fazo. Ko bo ta zaključena, načrtujemo redni prevoz po tej poti,« je dejal Michael Hummelbrunner, finančni direktor Schwarzmüller Group.

Prikolice so na trajektu po Donavi prevozile približno 575 kilometrov. Prvi korak transporta je bil prevoz od proizvodnje lokacije Dunaharasti do pristanišča v Budimpešti. Tam so jih naložili na posebno tovorno ladjo dolžine več kot 100 metrov. Nakladanje je potekalo po principu rolled on/rolled off, na ladji pa ni bilo nobenega "dviganja", kot je to v navadi pri transportu kontejnerjev. Iz pristanišča Passau so nato tovornjaki prikolice odpeljali do končnega cilja v Avstriji in južni Nemčiji.

Priprave na transport so potekale deset mesecev, pri projektu pa so poleg podjetja Schwarzmüller sodelovali tudi ostali partnerji (Bayernhafen Passau, Spedition Hitzinger in BTK). Prikolice Schwarzmüller v Sloveniji zastopa podjetje Zupanič.