Tovornjak, s pomočjo katerega zmaguje Primož Roglič

Ekipa Jumbo-Visma in Scania sta v začetku letošnjega leta združili moči in sklenili partnerstvo. In prvi izmed petih dobavljenih tovornjakov je bil potujoča kuhinja, kjer pripravljajo obroke za člane ekipe Jumbo-Visma. Obenem je to tudi prostor za oskrbo tekmovalcev pred in po utrujajočih etapah.

11706226717691005399053678541332970260884966o

S tovrstnim vozilom ima ekipa lastne prostore za kuhanje in s tem boljši nadzor nad kakovostjo in vsebino hrane ekipe. Karin Lambrechtse, koordinatorka za prehrano ekipe Jumbo-Visma: »Mobilno delovno mesto in kuhinja, vgrajena v tovornjak, ki je opremljena s toliko udobja in razkošja, so sanje vsakega kuharskega mojstra, ki dela in kuha za potujočo vrhunsko športno ekipo. Kakovost je na tako visokem nivoju, da lahko z velikim veseljem in lahkoto pripravim najboljšo hrano, in s tem optimalno podpiram naše tekmovalce«.


Nadgradnjo s celostno kuhinjo so izdelali pri Burgers Carrosserie, v dolžino pa meri 8 metrov. Nasproti velike delovne površine se nahaja prostor z zamrzovalniki, hladilniki, pečicami, mikrovalovnimi pečicami itd. Racionalna razporeditev omogoča vse kuhinjske dejavnosti, ki bi jih drugače opravljali v veliko večjem prostoru. V dveh predelih so lahko kuharji in skrbniki, ki opravijo vse potrebno za optimalno podporo kolesarjem. Generatorji oskrbujejo celotno enoto z napetostjo 220 V, rezervoarji s čisto in rezervoarji za odpadno vodo zagotavljajo vozilu avtonomijo. Na zadku se nahaja 1 meter široko stopnišče, ki omogoča dostop do kuhinje.


Potujoča kuhinja je nameščena na vozilo Scania R410, ki jo poganja 13-litrski 410 KM. Ta motor že nekaj let uživa sloves zaradi nizke porabe goriva, kar pa ne zmanjšuje le stroške za gorivo, temveč zmanjšuje tudi okoljski odtis.

Fotogalerija