Tovarni nagrajeni za zmanjšanje emisij CO2

Združenje proizvajalcev in distributerjev (AECOC) sta tovarni IVECO v Madridu in Valladolidu podelili nagrado Lean & Green Star za zmanjšanje ogljičnega odtisa.

Iveco tovarna
Iveco tovarna | Foto: Iveco

Obe tovarni sta se vključili v program Lean and Green leta 2016, ko sta sprožili akcijski načrt za zmanjšanje emisij CO2 in zmanjšanje vpliva logističnih procesov na emisije toplogrednih plinov, z zavezo, da bosta v petih letih svoj ogljični odtis zmanjšali za 20 odstotkov.

Lean & Green Star, ki ga je izdal Lean & Green (največja evropska platforma, posebej namenjena zmanjšanju emisij v celotni dobavni verigi), potrjuje, da sta tovarni izpolnili to zavezo. Ta dosežek predstavlja otipljiv prispevek k cilju Iveca, da doseže ogljično nevtralnost v celotni vrednostni verigi, in pomemben korak v njegovi celoviti strategiji trajnosti.


Tovarna v Madridu je namenjena proizvodnji celotne palete težkih vozil Iveco za svetovne trge in ima 2.850 zaposlenih. Obrat v Valladolidu zaposluje približno 1.000 ljudi in izdeluje lahko gospodarsko vozilo Daily v različicah šasije s kabino in Hi-Matic. Poleg tega je odgovoren tudi za proizvodnjo in barvanje kabin za proizvodnjo težkih linij v tovarni v Madridu.