Stralis prejel nagrado Sustainable Truck of the Year 2019

Stralis NP 460 je nagrado Sustainable Truck of the Year 2019 prejel v kategoriji »vlačilec«. Nagrado, ki jo podeljuje revija Vado e Torno v sodelovanju z Lifegate, je bila podeljena na prireditvi Ecomondo 2018 in je namenjena vsem sektorjem gospodarstva.

Stralis prejel nagrado Sustainable Truck of the Year 2019
Nagrado, ki jo podeljuje revija Vado e Torno v sodelovanju z Lifegate, je bila podeljena na prireditvi Ecomondo 2018 in je namenjena vsem sektorjem gospodarstva.

Maurizio Cervetto, glavni urednik revije Vado e Torno, je nagrado podelil Fabiu Pellegrinelliju, vodji razvoja EMEA Heavy Line Gas Business Development. Slednji je zmago komentiral: "Kot močnejši brat Stralisa NP 400, to vozilo ni samo doseglo ravni, ki je potrebna za opustitev uporabe dizelskega goriva , temveč je povečano tudi udobje, varnost in trajnost.


Pierre Lahutte, predsednik IVECA, je povedal: »Ponosni smo, da smo prejeli to prestižno nagrado in to v času, zelo pomembnem za alternativne pogonske tehnologije. Dejansko je pred nekaj dnevi tudi nemški parlament odobril oprostitev CNG in LNG tovornjakov iz cestnin. Strategija, ki je do nedavnega štela za "vizionarsko", postaja realnost.«