Spacetourer hyphen

Ob lansiranju vozila SpaceTourer se je Citroën združil s francosko pop skupino «HYPHEN HYPHEN», da bi nam razkril konceptno vozilo živahnih barv s pogonom na štiri kolesa, ki kar izžareva energijo: koncept SpaceTourer HYPHEN. Optimističen in energičen koncept SpaceTourer HYPHEN bo na Ženevskem salonu hit znamke Citroën!

citroen

Koncept SpaceTourer Hyphen je višji od serijskega modela in opremljen z 19-palčnimi aluminijastimi platišči z diamantno obdelavo v mat črni barvi z dodatki v anodizirani rdeče oranžni barvi. Da bi bil še bolj poudarjen značaj terenskega vozila, je vsaka pnevmatika opremljena s petimi pasovi iz elastomera, ki nakazujejo na optimalno stabilno lego na cesti.  Koncept SpaceTourer Hyphen ni namenjen zgolj potovanjem, temveč vabi k doživljanju nevsakdanjih izkušenj v družbi drugih! To je zares pravo stanje duha, kjer se srečajo energija, zabava in svoboda.

Takoj ko se bočna drsna vrata odprejo, se potnikom ponudi neverjetno čaroben svet. V dinamični atmosferi za dobro počutje poskrbi svetel in barvit ambient. Prostorna in udobna notranjost je prežeta z drzno izbranimi barvami, ki se raztezajo vse naokoli, po stropu, vratnih ploščah, sedežih in sredinski konzoli. Notranji ambient je energičen, regenerativen in hkrati tudi miren zahvaljujoč vrhunski zvočni izolaciji in preprogam iz mehke in udobne volne. Strop in instrumentna plošča sta prekrita s posebno tkanino, ki se ujema z barvami in grafičnimi elementi sedežev. Vse skupaj preplavlja naravna svetloba zahvaljujoč veliki zastekljeni strehi.

Koncept SpaceTourer Hyphen je opremljen z motorjem BlueHDi 150 S&S s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in ima štirikolesni pogon z možnostjo izklopa, ki ga je razvilo podjetje Automobiles Dangel. Funkcija za terensko vožnjo zagotavlja mobilnost tudi ob slabših voznih razmerah. Da se lahko tudi po zelo neravnih tleh premika enako kot v idealnih razmerah, ima SpaceTourer Hyphen višje podvozje kot serijski model.