Sodelovanje med Hyundai Motor Company in Iveco Group

Hyundai Motor Company in Iveco Group sta danes objavila podpis pogodbe o dobavi povsem električnega lahkega gospodarskega vozila z oznako IVECO za Evropo, ki temelji na Hyundaijevi globalni platformi eLCV. Novo vozilo se bo pridružilo liniji električnih lahkih gospodarskih vozil skupine Iveco, s čimer bo poleg ikoničnega vozila IVECO Daily izboljšalo portfelj lahkih gospodarskih vozil skupine.

Iveco
Hyundai Motor Company bo dobavljal povsem električno lahko gospodarsko vozilo s svoje globalne platforme eLCV skupini Iveco v Evropi (od leve proti desni: Jaehoon Chang - izvršni direktor Hyundai Motor Company, Gerrit Marx - izvršni direktor skupine Iveco, Ken Ramírez - izvršni podpredsednik in vodja globalnega oddelka za gospodarska vozila in vodik pri Hyundai Motor Company, Luca Sra direktor poslovne enote za tovorna vozila skupine Iveco)

Slovesnosti podpisa pogodbe o dobavi, ki je potekala na sedežu Hyundai Motor Company v Seulu v Južni Koreji, so se udeležili Jaehoon Chang, predsednik in izvršni direktor Hyundai Motor Company, Ken Ramírez, izvršni podpredsednik in vodja globalnega oddelka za gospodarska vozila in vodik pri Hyundai Motor Company, Gerrit Marx, izvršni direktor skupine Iveco, in Luca Sra, predsednik poslovne enote za tovorna vozila skupine Iveco.

Hyundai Motor in Iveco Group sta začela svoje partnerstvo marca 2022 in od takrat dosegla konkretne rezultate v zvezi z gospodarskimi vozili na vodikov pogon, vključno s skupnim razvojem eDAILY FCEV in lansiranjem mestnega avtobusa E-WAY FCEV. Nova pogodba ne pomeni le razširitve njunega partnerstva, da bi zajela širšo paleto okolju prijaznih linij, ampak tudi poudarja skupno zavezanost obeh podjetij, da pospešita prehod na ogljično nevtralno mobilnost in transport.

Vozilo z oznako IVECO bo prvi izvozni model, ki bo uporabljal Hyundaijevo novo globalno povsem električno platformo za lahka gospodarska vozila (eLCV), namensko globalno platformo EV, izdelano za gospodarska vozila z največjo maso od 2,5 tone do 3,5 tone. Inovativna platforma vključuje Hyundaijevo najnovejšo tehnologijo za naslednjo generacijo BEV z nizkopodno zasnovo, ki omogoča izboljšano uporabnost za nakladanje in prenašanje tovora, zasnovano tako, da ustreza nastajajočim potrebam prihodnjih elektrificiranih namenskih vozil na trgu.

V okviru partnerstva bo Hyundai izdeloval in dobavljal šasijo s kabino z oznako IVECO za evropski trg, skupina Iveco pa bo celotno vozilo lokalno prilagajala in distribuirala izključno prek svojih prodajnih kanalov. Novi izdelek skupine Iveco, ki temelji na Hyundaijevi globalni platformi eLCV, bo predstavljen na letošnjem sejmu IAA Transportation 2024, ki bo načrtovan od 16. do 22. septembra 2024 v Hannovru v Nemčiji.

Luca Sra, predsednik poslovne enote za tovornjake pri skupini Iveco, je dejal: »Edinstveno partnerstvo med skupino Iveco in Hyundai Motor Company je še en pomemben korak naprej. Predstavitev tega novega popolnoma električnega vozila je še posebej vznemirljiva za evropski trg, kjer sta mestna in primestna distribucija in dostava ključni nalogi logističnih operaterjev. Prepričani smo, da ta sporazum ne bo samo okrepil naše ponudbe izdelkov, ampak bo tudi poglobil naš odnos s Hyundaijem, s čimer bo utrl pot nadaljnjim skupnim projektom, ki spodbujajo bolj trajnostno družbo.”

»Veseli nas, da lahko dodatno razširimo portfelj izdelkov našega partnerstva z izkoriščanjem naše nove, popolnoma električne platforme za lahka gospodarska vozila. Verjamemo, da bo naša globalna platforma eLCV, skupaj s strokovnim znanjem skupine Iveco na evropskem trgu, transformativna sila na trgu lahkih gospodarskih vozil, ki bo prispevala k pospešitvi ogljično nevtralne prihodnosti v Evropi,« je dejal Ken Ramírez, izvršni podpredsednik in vodja globalnega poslovanja z gospodarskimi vozili in vodikom pri Hyundai Motor Company.