Skrita pot vaše kozmetike

Na kaj pomislite ob omembi znamke Bottega Verde? Gotovo ne na skladišče, paletni voziček in zelene gajbice.

AMK
Dostava tovora na paleti v trgovino še pred odprtjem

Je pa pot skozi skladišče, kombije, gajbice in paletne vozičke običajna pot kozmetike Bottega Verde, ki jo pridne roke podjetja Uniks vsak dan pripeljejo v naše trgovske centre in trgovine. Pridružili smo se zgodnji jutranji dostavi g. Sebastjana Komaca, ustanovitelja in lastnika podjetja, ki zastopa to italijansko znamko v Sloveniji.

      AMKSebastjan Komac pri upravljanju hidravlične nakladalne ploščadi.

Jutranje ptice

Uniks izvaja dostave blaga še pred odprtjem trgovin in nakupovalnih središč. Kot si lahko predstavljate, so jutra na dostavnih rampah nakupovalnih centrov prav živahne, saj je običajna praksa ostalih trgovin podobna. Skladiščnik v Uniksu že ob 5:30 pride v skladišče, kjer prevzame blago in ga dostavi toliko pred odprtjem trgovine, da ga imajo prodajne svetovalke še čas zložiti na police.

Trgovske rampe so različne

Običajno izvajajo dostave vsaj na dve lokaciji vsako jutro in tako v enem tednu pokrijejo devet trgovin po celotni Sloveniji. Nakupovalna središča so si sicer v zakulisju podobna, pa vendar ima vsako kakšno specifiko, ki se ji morajo prilagajati.

Gre lahko ob dostavi kaj narobe?

Žal ja, zato se trudijo vzpostaviti čim boljši sistem, ki bi napake čim bolj zmanjševal. V jutranjem hitenju se lahko zgodi, da katera od škatel ali gajbic prispe v napačno trgovino. To pomeni, da se bo moral voznik peljati nazaj v nakupovalno središče, še enkrat prehoditi pot od trgovske rampe do trgovine, prodajalne svetovalke pa bodo morale prekiniti delo in urediti naknadno dostavo. Posledica: izgubljene dragocene minute, ki bi jih lahko posvetile kupcem.

AMKZa transport tovora na paleti uporabljajo paletni voziček.

Poleg napak je ob premikanju tovora, ki je v primeru kozmetike relativno težak glede na svoj volumen (parfumi v stekleničkah, veliko tekočine …), ob vsakodnevni obremenitvi povečana možnost, da pride do poškodb hrbtenice in rok. Ob večjih prodajnih konicah, kot so božični prazniki, valentinovo ali dan žena, je njihov kombi popolnoma obremenjen, kar za osebo, ki dostavlja, pomeni preložiti tudi do 6 palet blaga dnevno!

Kako so zmanjšali tveganje?

Rešili so več težav z enim samim zamahom in sicer ob sodelovanju s podjetjem AMK Servis, ki jim je na kombi montiralo hidravlično nakladalno ploščad. Ta jim omogoča, da celotno paleto škatel in gajbic, ki so namenjene v posamezno trgovino, že v skladišču ustrezno zapakirajo s stretch folijo, namesto da so gajbice in škatle »raztresene« po vozilu.

Na tak način lahko posamezno paleto v celoti pripeljejo v eno trgovino s paletnim vozičkom, ki ga imajo sicer v vozilu. Posledice so pozitivne: zmanjšali so število dostav, napake so se skoraj izničile, osebe, ki dostavljajo, pa so razbremenjene fizičnega napora dvigovanja in premikanja težkih škatel in gajbic.

AMKDostava tovora na paleti v trgovino.

Razbremenjeni zaposleni so zadovoljni 

Vsi si želimo delati v podjetju, kjer je poskrbljeno za dobro počutje zaposlenih. Ključno je, da ni fizičnega napora, ki bi ogrožal trajne poškodbe. S tem, da so se v podjetju odločili za hidravlično nakladalno ploščad, so pridobili tudi na lažjem zaposlovanju novih motiviranih sodelavcev, ki jih je danes že tako težko dobiti tudi ob odličnih pogojih.

AMKTovor na paleti počaka prodajalke, da ga ustrezno razporedijo po policah.

Podjetje postavlja temelje za rast

Z optimizacijo procesov si podjetje Uniks postavlja temelje za rast, kjer ni prostora za napake in izgubljen čas zaradi njih. Svoj dragocen čas in energijo raje usmerijo tja, kjer so nove poslovne priložnosti in svetla prihodnost.

Investicija v prihodnost

Podjetja, ki si želijo rasti in se razvijati, gledajo v prihodnost in optimizirajo svoje poslovanje na vsakem koraku. En košček predstavlja tudi montaža hidravlične nakladalne ploščadi na dostavno vozilo, ki ima vrsto pozitivnih posledic. In kot pravi g. Komac: »Investicija se je povrnila prvi dan uporabe, ko smo spoznali, da smo prihranili svoje zdravje.«  

Kako lahko AMK Servis optimizira tudi vašo logistiko? 

Hidravlične nakladalne ploščadi obstajajo v mnogoterih različicah in so prilagojene praktično vsem dostavnim vozilom, ki omogočajo njihovo montažo. Montaža je seveda možna tudi na vozila, vozna z B kategorijo vozniškega izpita. Ploščad je možno prilagoditi glede na tovor in paletni voziček, ki ga podjetje uporablja. Plato se lahko tudi zloži, kar omogoča nemoteno uporabo polovice zadnjih vrat. Hidravlična nakladalna ploščad je lahko zložena tudi pod vozilom, kar pa potem sploh ne ovira nakladanja npr. z viličarjem. Možen je tandem priklop in montaža na tovorne prikolice.

Popolna oprema vozil za dostavo in transport

AMK Servis izdeluje tudi premium ultra lahke tovorne nadgradnje več vrst – od nadgradenj s ponjavo, zaprtih nadgradenj in termoizolacijskih komor do notranjih oblog iz lesa ali PVC. Dostavna vozila opremimo z vso dodatno opremo: strešnim spojlerjem, spalno kabino, zračnimi blazinami, toplozračnim grelcem, zaboji za orodje, rezervoarji za vodo, dodatnim rezervoarjem za gorivo, bočnimi zaščitami, podaljški šasije, stopnicami za lažji vstop in še in še. Vsi naši produkti so na voljo tudi v različicah za okolju prijaznejša vozila na elektriko, metan, vodik …

Poprodajna podpora

Pri AMK Servisu lahko vedno računate na odlično poprodajno podporo in dostopen servis hidravličnih nakladalnih ploščadi. Stranke AMK Servis konstantno ocenjujejo z odlično oceno 4,8/5. Za povpraševanje nas kontaktirajte na info@amkservis.si ali 051 402 569.

Fotogalerija