Širitev mreže črpalk z gorivom

V zadnjih nekaj mesecih je mednarodna energetska družba Shell močno razširila svojo prisotnost v Sloveniji. Po prevzemu 38 bencinskih servisov družb OMV in MOL ter postavitvi novega centra mobilnosti v Žalcu, se je Shell približal slovenskim voznikom, tržni delež družbe Shell v Sloveniji pa se je povečal na 12 %.

Shell Adria
Shell Adria | Foto: Žiga Intihar

Mednarodne energetske družbe Shell ni potrebno posebej predstavljati - s skoraj 50-tisoč lokacijami na več kot 80 trgih je Shell največji prodajalec mobilnosti na svetu in eden največjih trgovcev z eno blagovno znamko na svetu. Za primerjavo - to je več kot McDonald's ali Starbucks. Na lestvici najbolj cenjenih blagovnih znamk za leto 2024 Shell zaseda 23. mesto, najvišje med energetskimi družbami.

Shell Adria

Vloga Shella v Sloveniji je bila dolgo časa relativno majhna in omejena na tovorni promet, a danes ima Shell po Sloveniji že skoraj 50 črpalk z gorivom, kar pa je po njihovih besedah šele začetek, saj nameravajo še povečati pokritost v Ljubljani, na Gorenjskem in Dolenjskem.

Shell Adria

V sklopu predstavitve širitve mreže črpalk so predstavili tudi nova goriva V-Power, ki so sedaj na voljo v Sloveniji in pomagajo pri čiščenju motorjev z notranjim zgorevanjem, saj odstranjuje in preprečujejo nastanek nečistoč na injektorjih in na ventilih, ter s tem izboljšujejo zmogljivosti motorja ter zmanjšujejo njegovo porabo, istočasno pa podaljšujejo še življenjsko dobo.