Še več udobja in varnosti

Mercedes-Benz Vans je svojo srednje veliko serijo dostavnikov naredil še privlačnejšo za zasebno in poslovno uporabo – s prenovo zunanjosti in notranjosti ter več udobja, varnosti in funkcionalnosti. Novi modeli EQV, razred V in razred V Marco Polo ter eVito in Vito predstavljajo pomemben korak pri izvajanju nedavno predstavljene, na novo usmerjene poslovne strategije znamke.

Mercedes-Benz V in Vito
Mercedes-Benz V in Vito | Foto: Mercedes-Benz

Skoraj nobena druga serija v ponudbi Mercedes-Benza ni tako diferencirana in nima tako raznolike baze strank kot srednje velika dostavna vozila. Na eni strani sta enoprostorca EQV in razred V, pri katerih spekter kupcev sega od družin in ljubiteljev prostega časa do VIP oseb in poslovnežev. Poleg Evrope so vozila priljubljena predvsem na azijskem trgu. Po drugi strani pa serija vključuje kombije Vito in eVito v različicah Tourer, kombi in Mixto. Ti so namenjeni poslovnim uporabnikom – od obrtnikov do podjetij. Že tako široko ponudbo dopolnjuje še avtodom Marco Polo.

Vsi modeli že od nekdaj združujejo visoko stopnjo funkcionalnosti in udobja ter kakovosten in edinstven dizajn. Poleg tega vsi ponujajo veliko prostora za posel, družinsko življenje ali naslednjo avanturo kampiranja.

Mercedes-Benz V in Vito

Osvežena zunanja podoba

Eden od vrhuncev prenovljenih modelov je nov videz. Ta jim daje bolj značilen in edinstven optični položaj v svojih segmentih. Novo zasnovo sprednjega dela zaznamujeta vpadljiva mreža hladilnika v različnih oblikah in poudarjen odbijač. Odvisno od opreme je mreža hladilnika pri modelih EQV, razredu V in Marco Polo obdana s svetlobnim pasom LED. Vrhunski razred V Exclusive ima tudi prvič na pokrovu motorja pokončno Mercedesovo zvezdo, ki določa status. Prilagodljivi žarometi Multibeam LED s svojim elegantnim dizajnom, ki so na voljo bodisi serijsko ali kot dodatna oprema, odvisno od linije opreme, dodajajo še en stilski pridih vsem modelom.

Na zadnjem delu je spremenjen odbijač in novo oblikovane LED-luči z zatemnjeno konturo. EQV, razred V in Marco Polo imajo tudi novo kromirano okrasno letev z napisom Mercedes-Benz na zadnjem delu. Posodobljen videz zaokrožajo nova platišča iz lahke zlitine z aerodinamično optimiziranim dizajnom v 17-, 18- in 19-palčnih formatih ter pet novih barv laka.

Mercedes-Benz V in Vito

Digitalizacija armature

Za posodobitev notranjosti je značilna digitalizacija. Kokpit zaznamujejo predvsem preoblikovana armaturna plošča z zaslonom na dotik, nove elegantne zračne reže in nova generacija volanov s kapacitivnim prepoznavanjem, če voznik izpusti volan. Prvič imajo vozila dva 12,3-palčna zaslona. Vito in eVito sta opremljena z intuitivno upravljanim 10,25-palčnim osrednjim zaslonom in novo instrumentno ploščo s 5,5-palčnim barvnim zaslonom – primerno za potrebe poslovnih strank.

Nova sredinska konzola opcijsko podpira brezžično polnjenje mobilnih telefonov. Druge nove priročne funkcije, od katerih so nekatere na seznamu opcijske opreme, vključujejo funkcijo zagona brez ključa, ogrevan volan in novo, zatemnjeno zadnjo osvetlitev za nočno vožnjo. S 64 barvami ambientalna osvetlitev ponuja še bolj individualno in domače vzdušje. Za udobnejši dostop do zadka imata razred V in EQV zdaj serijsko tudi drsna vrata na levi strani vozila. Prvič so električna prtljažna vrata Easy-Pack na voljo za Vito Tourer in Mixto ter eVito Tourer za udobno nakladanje in razkladanje tovora. Poleg tega je zdaj električna parkirna zavora na voljo tudi za vse komercialne modele s samodejnim menjalnikom, odvisno od opreme. To je le nekaj od številnih novih priročnih funkcij.

Mercedes-Benz V in Vito

Fotogalerija