Še letos novi Courier

Ford bo še letos predstavil novo generacijo svojega kompaktnega dostavnika Transita Courierja. Za konec prihodnjega leta je napovedana tudi popolnoma električna različica. Predvsem pa je kompaktni dostavnik postal večji. Nakladalna prostornina se v primerjavi s predhodnikom poveča za četrtino na 2,9 kubičnega metra. To pomeni, da lahko nova generacija modela prvič sprejme dve evro paleti.

Ford Transit Courier
Ford Transit Courier | Foto: Ford

Nakladalna širina med koloteki se je, zaradi na novo zasnovanega vzmetenja zadnjih koles, povečala na 1,22 metra, dolžina prtljažnega prostora pa se je povečala za 18 centimetrov na 1,80 metra. V povezavi z novo loputo v predelni steni in zložljivim sovoznikovim sedežem ga je mogoče tudi povečati, tako da lahko po potrebi vanj naložite do 2,6 metra dolge deske ali cevi. Sam kombi je dolg 4,34 metra.

Ford Transit Courier

Različice z motorjem z notranjim zgorevanjem imajo nosilnost do 678 kilogramov, ki se lahko poveča na 845 kilogramov. Bencinski motor lahko vleče priklopnik do mase ene tone, dizel pa zmore 100 kilogramov več.

Ford Transit Courier

Fotogalerija