Schmitz in RIO sklenila sodelovanje

Schmitz Cargobull in RIO sta sklenila sodelovanje za izboljšanje izmenjave podatkov med prikolico in tovornjakom.

Schmitz Cargobull RIO telematika
Schmitz Cargobull RIO telematika | Foto: Schmitz Cargobull

Partnerstvo z RIO-om omogoča posredovanje podatkov o prikolici Schmitz Cargobull na portal RIO in uvoz telematskih podatkov o tovornih vozilih prek povezave s TrailerConnect® Data Management Center. Integracija zagotavlja jasen, podroben pregled ključnih podatkov o tovornjakih in priklopnikih na eni platformi brez potrebe po namestitvi dodatne strojne opreme. Na ta način so podatki RIO Truck in Schmitz Cargobull Trailer prikazani v realnem času ter vodnjem voznih parkov na voljo izčrpne informacije o voznem parku in zemljevidu.

Upravitelji voznih parkov si lahko na enem mestu na portalu TrailerConnect® ogledajo telematske podatke o tovornjakih in priklopnikih. To pomaga pri disponiranju, optimizaciji poti in upravljanju urnikov ter izboljša splošno učinkovitost voznega parka in zmanjša operativne stroške. Kombinirani telematski podatki ponujajo prednosti pri upravljanju vzdrževanja tovornjakov in priklopnikov. Opozorila v realnem času pomagajo načrtovati popravila in vzdrževalna dela ter zmanjšajo okvare in izpade.

TRATON GROUP že od leta 2016 s svojo digitalno blagovno znamko RIO ponuja odprto rešitev v oblaku za celoten transportni in logistični segment. Cilj je z digitalnimi storitvami in partnerji RIO povezati vse udeležence v dobavni verigi. Portfelj izdelkov vključuje rešitve za logistično in transportno industrijo s področja telematike, upravljanja transporta in komunikacije z vozniki. TRATON GROUP je hčerinska družba Volkswagna in je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev gospodarskih vozil s svojimi znamkami tovornjakov in avtobusov Scania, MAN, Navistar ter Volkswagen.