Sanacija primorske proge končana

Sanacija primorske proge po žledolomu se bliža koncu. Doslej so Slovenskih železnicah večino potniških vlakov po primorski progi nadomeščali z avtobusi, od 31. avgusta dalje pa na tem odseku proge ponovno vozijo potniški vlaki.

Primorska proga končno popravljena

V ponedeljek, 31. avgusta so vlaki vozili še po poletnem voznem redu, od 1. septembra dalje pa bodo vozili po zimskem voznem redu, ko je na voljo več vlakov.

Lanskega februarja je žled močno poškodoval primorski odsek železniške proge. V celoti je bilo poškodovanje vozno omrežje napajanje električnih vlakov in sicer med Borovnico in Pivko. Kljub temu, da so Slovenske železnice takoj po žledolomu pričele s sanacijo, jim je uspelo šele konec lanskega leta sanirati vozno omrežje in sicer na odseku med Koprom oziroma Sežano in Logatcem. Menjava električnih lokomotiv z dizelskimi se je odvijala na postajah Rakek in Borovnica.

Slovenske železnice so zaradi posledic žledoloma, ki je povzročil omejitev pri odvijanju železniškega prometa, morale zagotoviti dodatnih in nepričakovanih 24 milijonov evrov.