Rim naročil 411 električnih avtobusov

IVECO BUS je podpisal svojo največjo pogodbo za dobavo električnih avtobusov v Italiji doslej. V italijansko glavno mesto bodo dobavili 411 baterijskih električnih avtobusov E-Way.

Iveco Bus E-Way 18, Rim
Iveco Bus E-Way 18, Rim | Foto: Iveco Bus

Podpisana pogodba je vredna več kot 300 milijonov evrov in je del strateškega načrta ATAC za zagotavljanje vedno bolj trajnostne, učinkovite in dostopne mobilnosti v Rimu. Razpis ne vključuje le novih električnih avtobusov, ki merijo 12 ali 18 metrov v dolžino, ampak tudi 10-letni načrt celovitega vzdrževanja za vsakega.

Prve dobave se pričakujejo do konca leta 2024, vsi preostali avtobusi pa naj bi bili dostavljeni do sredine leta 2026. Ta pomembna naložba dokazuje, da se Rim zanaša na IVECO BUS pri zagotavljanju izvedljivih rešitev kot enega od zaupanja vrednih dobaviteljev.

Domenico Nucera, predsednik poslovne enote za avtobuse skupine Iveco, je izjavil: »Izjemno smo ponosni, da lahko ključno prispevamo k prehodu Rima na bolj zeleno in učinkovitejšo mobilnost. Naša vse močnejša ponudba na področju električnega potniškega prometa je prepoznavna na celotnem italijanskem in tudi mednarodnem trgu, kar potrjuje naš položaj vodilnega partnerja. Razširitev tega na prestolnico Italije, 'večno mesto', je primeren način za začetek leta 2024, potem ko smo zaključili zelo zadovoljivo leto v smislu naročil za IVECO BUS.”