Prvi Actros izdelan na kitajskem

Beijing Foton Daimler Automotive (BFDA), skupno podjetje Daimler Truck Holdinga in Foton Motorsa, je obeležilo prve lokalno proizvedene tovornjake Mercedes-Benz s slovesnostjo v svoji novi najsodobnejši proizvodnji liniji v mestu Huairou, Peking.

Mercedes-Benz Actros Kitajska
Mercedes-Benz Actros Kitajska | Foto: Daimler Truck

Z začetkom serijske proizvodnje, kot je bilo predvideno, Daimler Truck odpira novo poglavje na Kitajskem. Deset let po začetku delovanja na Kitajskem BFDA še naprej širi svoje poslovanje in izkorišča potencial za donosno rast. Nov obrat pokriva površino več kot 400.000 kvadratnih metrov in zagotavlja visoko prilagodljivo in razširljivo proizvodno linijo po načelu vitke proizvodnje.

Proizvodni portfelj BFDA v novi tovarni v Huairouju obsega dve proizvodni liniji vlačilcev, obe razviti na podlagi modela Mercedes-Benz Actros iz globalne platforme za težka vozila Daimler Truck. Od lansiranja prve generacije Actrosa leta 1996 je bilo po vsem svetu prodanih več kot 1,5 milijona enot tega modela.

Vzporedno z lokalno proizvedenimi modeli vlačilcev Actros in Actros C se uvoz tovornjakov Mercedes-Benz na Kitajsko nadaljuje s poudarkom na šasijah za posebne namene, kot so gasilska vozila, betonske črpalke in celo rekreacijska vozila. Poleg tega obstoječa blagovna znamka Auman ostaja trden temelj za skupno podjetje Daimler Truck BFDA.