Prva skupna polnilnica za e-tovornjake

Milence, skupno podjetje znamk Volvo Trucks, Daimler Truck in TRATON, je pred kratkim odprlo svoje prvo polnilno središče za električna tovorna vozila v Venlu na Nizozemskem.

Milence polnilnica Venlo
Milence polnilnica Venlo | Foto: Milence

Vozlišče je trenutno sestavljeno iz štirih polnilnih mest. Druga faza, ki naj bi začela delovati v prvem četrtletju 2024, bo vključevala dodatna štiri polnilna mesta in dokončanje zasnove lokacije, ki bo imela značilno, mednarodno zaščiteno obliko loka in streho. Novo polnilno vozlišče je opremljeno z dvema visoko zmogljivima polnilnima sistemoma kombiniranega polnilnega sistema (CCS), ki zagotavljata do 400 kilovatov polnilne moči. Milence načrtuje hiter prehod na tehnologijo megavatnega polnjena Megawatt Charging System (MCS), takoj ko bo na voljo.

Parkirišče za tovornjake Venlo je zdaj eno prvih varovanih parkirišč za tovornjake na Nizozemskem z namensko rešitvijo za polnjenje električnih tovornjakov. Na polnilne mestu bodo dobrodošli električni tovornjaki vseh znamk. Milence je za svoje stranke razvil tudi uporabniku prijazno aplikacijo, ki jim omogoča enostavno iskanje polnilnice, spremljanje stanja polnjenja in plačevanje.