Proizvodnja Jumpya in Experta tudi v Rusiji

Proizvodnja lahkih gospodarskih vozil Peugeot Expert in Citroën Jumpy se bo v prvem trimesečju 2018 preselila v tovarno PCMA Rus, ki se nahaja v mestu Kaluga.

Proizvodnja gospodarskih vozil Citroën Jumpy in Peugeot Expert v Rusiji

S to odločitvijo, ki je povsem v skladu s strateškim načrtom Push to Pass, si skupina PSA prizadeva svojim kupcem v Rusiji ponuditi vozila po konkurenčnih cenah. V ta namen bo izkoristila visoko učinkovitost lokalnih proizvodnih procesov in visok delež lokaliziranja, pri čemer se bo zatekla k močni okrepitvi sodelovanja z ruskimi dobavitelji. Sprejeta odločitev se ujema s strategijo skupine, ki namerava do leta 2021 potrojiti obseg prodaje lahkih gospodarskih vozil zunaj Evrope in podvojiti dobiček na svetovni ravni.

Povečujejo delež lokaliziranja

Po zaslugi okrepljenega sodelovanja z lokalnimi dobavitelji bo delež lokaliziranja pri vozilih Peugeot Expert in Citroën Jumpy narastel na 50 %, medtem ko delež lokaliziranja pri modelih Citroën C4 in Peugeot 408 dosega 35 %. Omenjena dva modela gospodarskih vozil se bosta pridružila izboru osebnih vozil, ki jih skupina proizvaja v tovarni Kalugi posebej za ruski trg, še posebej Citroënu C4 in novemu Peugeotu 408, ki se uvrščata med najbolje prodajane modele v Rusiji in s tem predstavljata skoraj 40 % prodaje skupine PSA v Rusiji.

"Obogatitev prodajnega programa znamk Peugeot in Citroën je sedaj ključnega pomena, če želimo pospešiti ponovno rast ruskega trga. To je naš prvi korak. V sklopu naše komercialne ofenzive znotraj te regije si bomo v prihodnjih mesecih tudi prizadevali zadovoljiti potrebe malih in srednje velikih podjetij, ki se kot rezultat gospodarskega okrevanja v Rusiji znova odpirajo, in sicer s srednje velikimi gospodarskimi vozili Citroën Space Tourer in Peugeot Traveller ter z njihovimi izvedenkami za osebno rabo," je pojasnil Christophe Bergerand, izvršni podpredsednik skupine PSA, generalni direktor Rusije, Ukrajine in Skupnosti neodvisnih držav ter predsednik PCMA Rus.

"Skupina PSA je že skoraj zaključila z integracijo vseh potrebnih tehnologij za proizvodnjo lahkih gospodarskih vozil znotraj proizvodnega obrata Kaluga. Kot vemo, skupina od nekdaj zaseda zelo dobro pozicijo znotraj segmenta lahkih gospodarskih vozil v Evropi, zato menimo, da bo proizvodnja novih modelov požela velik uspeh. To pojasnjuje načrte skupine PSA za povečanje deleža lokalne proizvodnje v Rusiji in za prehod na naslednjo fazo, v sklopu katere bodo iz lokalne proizvodnje prišla še nova vozila," je pojasnil Anatoly Artamonov, guverner regije Kaluga.