Prodali že več kot 4000 elektrificiranih avtobusov

Volvo Bus je do sedaj prodal več kot 4000 elektrificiranih avtobusov različnim strankam po celem svetu. Zadnje naročilo, ki so ga prejeli, pa zajema 90 hibridnih avtobusov za mesto Bruselj.

Prodali že več kot 4000 elektrificiranih avtobusov

Volvo Bus je eden izmed vodilnih razvijalcev električnih in hibridnih avtobusov
Napredna tehnologija, ki se uporablja v električnih avtobusih Volvo, se prav tako razvija in prilagaja drugim izdelkom znotraj skupine Volvo za ustvarjanje trajnostnih prometnih sistemov. 90 Volvo 7900 Hybrid avtobusev je naročilo podjetje STIB-MIVB, ki zagotavlja javni prevoz v Bruslju. Večina avtobusov bo dostavljena letos, delovali pa bodo v rednem prometu.

Bruselj je z novimi hibridnimi avtobusi naredil pomemben korak k širjenju in posodobitvi mestnega javnega prevoza. Cilj je, da se najpozneje do leta 2030 vozni park popolnoma elektrificira.

"Belgija še naprej prevzema vodilno vlogo pri čistejšem in mirnejšem mestnem prometu. Pred letom dni smo iz TEC prejeli enako veliko naročilo za elektrificirane avtobuse in sicer za belgijska mesta Charleroi in Namur. To je velik uspeh, s katerim celotna prodaja električnih avtobusov doseže več kot 4000 enot, pravi Håkan Agnevall, predsednik Volvo Buses. Volvo je prodal 90 hibridov in 101 električnih hibridov v Belgiji. Obseg elektrificiranih avtobusov družbe Volvo Buses zajema hibridne avtobuse, električne hibridne avtobuse za polnjenje in električne avtobuse.

Volvo 7900 Hybrid

Volvo 7900 Hybrid se poganja popolnoma električno in brez emisij v mirovanju pa do 15-20 km/h. Ko se hitrost zviša, se aktivira majhen dizelski motor. Volvo 7900 Hybrid ponuja 30 do 40 odstotkov nižjo porabo goriva in emisije CO2 kot konkurenčen dizelski avtobus. Emisije delcev in dušikovih oksidov so za 50 odstotkov nižje.