Prihodnost urbanega transporta

Pri Daimler Trucks so evropskim strankam predali prve, popolnoma električno gnane tovornjake FUSO eCanter. In sicer so jih kot prva prejela logistična podjetja DHL, DB Schenker, Rhenus in Dachser.

 Prihodnost urbanega transporta

V prihodnje bodo tako modeli FUSO eCanter tovornjakov igrali pomembno vlogo v voznih parkih omenjenih podjetij in to zlasti pri dobavah v urbanih središčih in pri različnih drugih logističnih opravilih. S predstavitvijo znamke E-FUSO oktobra letos, so pri podjetju FUSO pokazati svojo zavezanost k izdelavi in razvoju alternativnih pogonov. V naslednjih nekaj letih, bodo vsi modeli tovornjakov in avtobusov imeli tudi dodatno električno gnano različico.

Marc Llistosella, direktor Daimler Trucks Asia, je ob predaji dejal: Z modelom FUSO eCanter smo strankam v Evropi predali prve, serijsko izdelane in popolnoma električno gnane tovornjake. Več kot 90.000 prevoženih testnih kilometrov je pokazalo, da gre za ekonomično in zanesljivo vozilo. Z modelom FUSO e-Canter bodo naše stranke delo lahko opravljale skoraj neslišno, obenem pa se bodo tudi zmanjšale količine v zrak spuščenih strupenih plinov. Prav tako bodo tudi privarčevali pri stroških upravljanja. In to je prihodnost urbanega transporta!«

Fotogalerija