Prihaja novi Master

Dostavnik Renault Master je uspešnica z več kot tremi milijoni prodanih primerkov od leta 1980, zdaj pa je pripravljen prestaviti v višjo prestavo z novo generacijo, ki bo v naslednjih dneh predstavljena na sejmu transporta Solutrans v Lyonu v Franciji.

Renault Master
Renault Master | Foto: Renault

Novi Renault Master bo udarna novost nove generacije dostavnikov, ki bodo učinkovitejši, 100-odstotno povezljivi in inovativni. Ta novi model je zasnovan za optimalno rabo, kar mu omogoča, da je še bolj učinkovit, obenem pa se prilagaja aktualnim potrebam. Zahvaljujoč obliki karoserije 'aerovan' in novemu zavornemu sistemu ima novi Renault Master v različici na izključno električni pogon za 21 odstotkov manjšo porabo energije, različice z motorjem z notranjim zgorevanjem pa imajo za 1,5 litra na 100 prevoženih kilometrov manjšo porabo goriva.

Tako kot prejšnje generacije bodo tudi novi Master izdelovali v Renaultovi tovarni Batilly na severu Francije, v kateri so proizvodno opremo prenovili za proizvodnjo na nov in inovativen način. Več informacij o novem vozilu bo znanih kmalu.