PRIGO in MAN Truck & Bus Slovenija za trajnostno logistiko

Igor Pristavec, direktor podjetja PRIGO je prevzel prvi električni dostavnik MAN eTGE z nadgradnjo za prevoze pod temperaturnim režimom, s čimer postavlja nov mejnik na področju dostavne logistike v urbanih središčih Slovenije. Prvi električni dostavnik v Sloveniji, ki ga bodo v podjetju PRIGO uporabljali pri distribuciji farmacevtskih izdelkov bo s pridobljenimi izkušnjami iz vsakodnevnega dela drugim pomagal na poti do trajnostne dostavne logistike.

dsc8426
Hkrati s prevzemom električnega dostavnika eTGE, bo družba PRIGO pričela tudi s testiranjem električnega tovornjaka MAN eTGM.

Hkrati bo družba PRIGO pričela tudi s testiranjem električnega tovornjaka MAN eTGM. Statistično gledano 70 % lahkih gospodarskih vozil v urbanih okoljih prevozi manj kot 100 km na dan. Tudi povprečne hitrosti takega prometa so nizke. MAN eTGE tako ponuja idealno rešitev za uporabo električnih dostavnih vozil v mestih. Namenjen je segmentom, ki večinoma delujejo v mestnih območjih, kot so paketne storitve, obrtna podjetja, trgovci na drobno in komunalne službe. Njegov doseg do 140 km povsem zadošča za veliko večino opravil. Za polnjenje z izmeničnim tokom so na razpolago različne možnosti s polnilnim kablom ter stensko omarico. Najhitrejše pa je polnjenje na hitri polnilni postaji, kjer v 45 minutah napolnite akumulatorje do 80 % njihove kapacitete. Električni dostavnik ima napredno serijsko opremo ter 8-letno garancijo za akumulator in je tako izjemno privlačen paket za vstop v električno mobilnost. Ob upoštevanju bistveno nižjih obratovalnih stroškov – predvsem energije in vzdrževanja ter subvencij, nagrajeni električni MAN eTGE na koncu ne stane več kot dizelska različica. MAN-ova električna dostavna vozila se že uspešno uporabljajo v številnih evropskih mestih (Berlin, Dunaj, Paris, Oslo, Ostermudigen...)

Fotogalerija