Prevzeli nemško podjetje Repalog

Zaradi nenehne rasti v segmentu spletnih trgovin je cargo-partner združil moči z nemškim podjetjem Repalog, specializiranim za oskrbovanje spletnih trgovin in distribucijo do vrat.

cargo-partner

Spletne trgovine že leta beležijo naraščajoč trend, pandemija COVID-19 pa je rast spletne prodaje še pospešila. Hkrati se je povečalo povpraševanje po storitvah za podporo spletnim trgovinam, tako v segmentu prodaje podjetjem (B2B) kot tudi končnim kupcem (B2C). Zato je cargo-partner 1. aprila 2021 prevzel Repalog, nemško podjetje za mednarodno in medcelinsko distribucijo pošiljk, s čimer je dopolnil portfelj svojih storitev in obogatil strokovno znanje.

Stefan Krauter, generalni direktor podjetja cargo-partner, pojasnjuje: »Za naložbo smo se odločili, ker smo želeli v našo globalno mrežo dodati storitve čezmejne podpore spletnim trgovinam. Tako lahko našim strankam ponudimo celostno rešitev, ki poleg letalskega, ladijskega ali železniškega prevoza vključuje še dostavo do končnega kupca. Repalog bo s svojimi fulfilment storitvami (storitve oskrbovanja spletnih trgovin), distribucijo paketov in povratno logistiko odlično dopolnil našo ponudbo na ključnih evropskih trgih. Sedaj lahko našim strankam zagotovimo še hitrejšo, bolj prilagodljivo in stroškovno učinkovito storitev, ki pokriva vse aspekte: od prevoza do carinjenja, skladiščenja in distribucije do končnega prejemnika."

Podjetje Repalog s sedežem v bližini Frankfurta bo v skupino cargo-partner vključen kot nova hčerinska družba. Sočasno z nakupom podjetja Repalog je cargo-partner ustanovil specializirano področje, ki bo zadolženo izključno za razvoj in promocijo storitev za spletne trgovine po vsem svetu.Repalog, ki letno odpošlje več kot milijon paketnih pošiljk trenutno sodeluje z več kot 100 lokalnimi in mednarodnimi dostavnimi podjetji, kar strankam omogoča veliko izbiro in konkurenčne cene. Poleg tega ima podjetje celovito programsko opremo za primerjavo cen, sledenje pošiljkam, tiskanje nalepk in upravljanje vračil. Ta platforma bo zdaj integrirana v obstoječo platformo za upravljanje oskrbovalne verige podjetja cargo-partner, s čimer bodo strankam zagotovili odlično uporabniško izkušnjo.