Prepričal s svojim dizajnom!

Francoski proizvajalec Renault Trucks je prejel nagrado German Design Award v kategoriji Transport, ki jo podeljuje nemško združenje German Design Council. Uradna slovesnost je potekala na mednarodnem sejmu Ambiente v Frankfurtu 9. februarja 2018. Ta nagrada nagrajuje Renault Trucks za oblikovanje posebne serije T High Edition.

Nagrada za sodoben dizajn

Renault Trucks T je znameniti tovornjak z zasnovo, katerega odlikujejo trije ključni elementi; in sicer trapezna kabina, vetrobransko steklo nagnjeno za 12 stopinj in pi-oblika sprednje strani.

Hervé Bertrand, direktor za oblikovanje pri Renault Trucks, je povedal: "Zelo smo ponosni na to nagrado. Renault Trucks T je tovornjak s sodobnim dizajnom, ki nudi največje udobje."

Renault Truck T High Edition je bil prvič predstavljen v Nemčiji na sejmu IAA leta 2016, je že prejel drugo mesto za nagrado Young Professionals Truck Award 2017, ki jo podeljujejo mladi vozniki tovornjakov. Nemška nagrada za oblikovanje priznava inovativne izdelke in projekte na področju Nemčije in mednarodnega oblikovanja skupaj z njihovimi proizvajalci in oblikovalci. Zmagovalce izbere žirija 43 priznanih mednarodnih strokovnjakov. Nagrajen je z nemškega oblikovalskega sveta, ustanovljenega leta 1953 na pobudo zveznega parlamenta.

Fotogalerija