Prenova črpalk na počivališču Barje

Danes družba Petrol začenja izgradnjo dveh novih prodajnih mest na južni ljubljanski obvoznici - Barje jug in sever. Poleg pestrega nabora izdelkov in storitev ter klasičnih in alternativnih goriv bosta prodajni mesti imeli tudi pestro gastronomsko ponudbo.

Petrol Barje
Petrol Barje | Foto: Petrol

Projekt izgradnje obeh prodajnih mest se bo predvidoma zaključil konec letošnjega leta. Izvedba del bo na obeh lokacijah potekala hkrati, med gradnjo pa bosta obe prodajni mesti za nakup goriva ter ostalih izdelkov in storitev zaprti. Prodajni mesti se zapirata v ponedeljek, 17. julija, ob 7. uri zjutraj. Počivališče bo v času del odprto.

Petrol Barje

"Prodajni mesti sta umeščeni ob eno od najbolj prometnih cest v Sloveniji. Glede na starost obeh objektov, zgrajenih leta 1990, smo se v skupini Petrol odločili, da na mestu obstoječih objektov zgradimo dve povsem novi prodajni mesti, ki bosta ustrezali sodobnim zahtevam in nudili možnost razvoja novih vsebin ter prilagajanja trendom. Z novogradnjama želimo zagotoviti primerno okolje za odlično uporabniško izkušnjo. S tem sledimo poslanstvu skupine Petrol, ki pravi, da želimo postati prva izbira za nakupe na poti. Prodajni mesti bosta po svoji velikosti, kakovosti, drugačnosti ter pestrosti ponudbe pozitivno izstopali v tem delu Evrope in na področju prodajnih mest postavili nove, višje standarde," je ob začetku projekta dejal Jože Smolič, član uprave Petrola odgovoren za prodajo. 

Petrol Barje

Skupina Petrol si je v strategiji do leta 2025 zadala pomemben strateški cilj – da med potrošniki postane prva izbira za postanek na poti, vizija Petrola pa je postati integriran partner v energetski tranziciji v “WOW” uporabniško izkušnjo. Za dosego tega cilja so med strateške iniciative umestili tudi razvoj prodajnega mesta prihodnosti, ki bo s svojo zasnovo, vsebino in prilagodljivostjo zagotavljal odlično uporabniško izkušnjo.

Prodajno mesto Barje – prodajno mesto prihodnosti

Novi prodajni mesti Barje jug in sever bosta strankam ponudili široko paleto izdelkov in storitev, predvsem pa bosta edinstveni v tem, da bodo lahko obiskovalci v prostorih prodajnega mesta, ki bo večje od 1.000 m2, izbirali med kar tremi različnimi ponudniki hrane - Fresh, Marche in McDonald's. Slednji bo obiskovalcem nudil tudi možnost priročnega nakupa hrane s pomočjo linije “drive in”.  V prodajni prostor bodo umeščeni še štirje kavni kotički z vitrinami s pekovskimi izdelki.

Petrol Barje

Obe prodajni mesti bosta pod več kot 1.200 m2 veliko nadstrešnico vključevali 18 točilnih mest za osebna vozila in 6 točilnih mest za tovorna vozila. Na lokacijah bodo stranke lahko opravile nakup klasičnih goriv ter LPG, CNG in AdBlue, v kasnejšem obdobju pa bo omogočena tudi umestitev polnilnice za LNG in vodik. Na območju prodajnih mest bo urejenih kar 30 parkiranih mest za voznike tovornjakov, 90 parkiranih mest pa bo v upravljanju družbe DARS. 

Poseben prostor bo namenjen tudi voznikom električnih vozil, saj je predvidena postavitev štirih polnilnih mest z ultra hitrimi polnilnicami, kasneje pa še možnost širitve polnilnic na območje počivališča ter prostor za umestitev baterijskih hranilnikov. Energija za polnjenje e-vozil in za samooskrbo prodajnega mesta bo prihajala iz sončnih panelov, ki bodo nameščeni na strehi obeh prodajnih mest v okviru projekta Petrol Green.

Petrol Barje

Fotogalerija