Premiera: Urbino 15 LE electric

Solaris je v svoji tovarni avtobusov pripravil premierno predstavitev triosnega električnega avtobusa Solaris Urbine 15 LE electric, dolžine 15 metrov.

solairsurbino15leelectric-47

"Držimo besedo" - to je bil slogan spletne predstavitve novega modela v portfelju električnih avtomobilov Solaris. Premiera za Urbino 15 LE electric je bila sicer predvidena za začetek letošnjega leta, vendar so zaradi pandemije koronavirusa predstavitev preložili na kasnejši čas. 

Urbino 15 LE electric odpira novo poglavje v razvoju znamke Solaris, saj se bo lahko novi triosni Urbino electric uporabljal tako za mestni prevoz potnikov, kot tudi za medkrajevne prevoze. Solaris High Energy + baterije s skupno kapaciteto 470 kWh zagotavljajo z enim polnjenjem doseg do nekaj sto kilometrov v dejanskih pogojih, prevoznikom pa tako omogočajo načrtovanje potovanj z ničtimi emisijami in to ne samo znotraj mest. Urbino 15 LE je moderna električna kombinacija varnosti, udobnosti in stila.

 Električni pogon, inovativni sistemi za pomoč vozniku, kamere namesto vzvratnih ogledal in moderen interaktivni zaslon, so recept za uglajeno in varno vožnjo. Prostrana notranjost s klimatskimi napravami in praktičnimi rešitvami, kot so USB vtičnice, luči za branje ter udobni nasloni za roke, omogoča prevoz do 65 potnikov na udobnih sedežih. Avtobus preseneča s prilagodljivostjo uporabljenih rešitev. Značilnosti nizkopodnega avtobusa (LE) so velik doseg z enim polnjenjem in široka paleta dodatne opreme, ki bo zadovoljila potrebe na mestnih in primestnih progah. Različne tehnične rešitve omogočajo tudi popolno prilagoditev konfiguracije vozila individualnim potrebam vsakega prevoznika. 


Fotogalerija