Prava informacija o vašem poslovnem partnerju vam lahko prihrani čas in denar

Skupina Coface je z več kot 75 leti izkušenj in največjo mednarodno poslovno mrežo vodilna ponudnica zavarovanja terjatev in povezanih specializiranih storitev, kot sta prodaja poslovnih informacij in izterjava. Kako pomembna je prava informacija, smo se pogovarjali s Tanjo Kern, Vodjo prodaje v Coface Slovenija Storitve, d. o. o.

Coface
Coface | Foto: Martina

Coface

Razmere v mednarodnem poslovnem okolju so danes vedno bolj negotove. Kako lahko v takšnih razmerah Coface pomaga podjetjem?

Danes smo priča naraščanju zamud plačil in insolventnih postopkov podjetij po svetu. V Coface verjamemo, da naše poglobljene poslovne informacije predstavljajo pomembno preventivo pri poslovanju oziroma izbiri poslovnih partnerjev.

Kaj obsegajo vaše poslovne informacije?

Na kratko, oceno tveganosti države, panoge in profil tveganja podjetja. Poročila so lahko enostavna ali pa bolj poglobljena, odvisno od naročnikovih potreb. Srčika naših informacij je t. i. DRA ocena (Debtor Risk Assessment) – to je izračun verjetnosti neplačila kupca v naslednjih 12 mesecih.

V čem se razlikujete od drugih ponudnikov poslovnih informacij?

Pomemben razlikovalni element v primerjavi s konkurenco je dejstvo, da naša poročila vsebujejo informacije in ocene, ki jih uporabljamo za lastno presojo tveganj, ko le-ta prevzemamo v zavarovanje. Coface je namreč ena izmed največjih družb na svetu, ki nudi zavarovanje terjatev. Naše poslovne informacije predstavljajo podlago za naše lastne poslovne odločitve. 

Katera oblika poslovne informacije je po vašem mnenju najbolj primerna za transportna podjetja?

Po naših izkušnjah, transportna podjetja potrebujejo hiter odgovor, zato bi jim predlagali rešitev, imenovano »Coface Select Premium«. 

CSP nudi takojšen vpogled v finančno stanje poslovnega partnerja. Ali Coface priporoča sodelovanje s tem partnerjem ali ne, je zelo nazorno prikazano s semaforjem. 

Coface izvaja stalni monitoring in naročnika obvesti o spremembah spremljanega podjetja. 

Kako se lahko dostopa do rešitve CPS?

Enostavno, preko naše globalne informacijske spletne platforme iCON. Preko nje lahko podjetje dostopa tudi do drugih naših rešitev 24 ur na dan, preko računalnika ali mobilnega telefona. 

Kaj pa izterjava terjatev – kako pogosto jo podjetja opravijo?

Povpraševanje po tej storitvi strmo narašča. Prednost naše izterjave je, da se opravlja v državi dolžnika preko lokalne agencije. Zelo pomembno je, da smo pri izterjavi korektni in profesionalni ter tako ne vplivamo na poslabšanje odnosa med strankama v postopku. 

Kako uspešni ste?

Beležimo več kot 60-odstotno uspešnost. Naj poudarim tudi to, da podjetje provizijo plača le, če je bila izterjava uspešna. Prav tako ne zaračunavamo začetnih stroškov.

Kaj je Coface Elektronska zaščitna štampiljka?

Podjetje si lahko na svoje račune doda oznako, ki poudarja obveznost plačila ob valuti. Sporoča, da zanesljiv globalni partner Coface podpira poslovanje izdajatelja računa. 

Naše stranke poročajo, da se je število pravočasno plačanih računov povišalo tudi do 30 odstotkov.