Pozitivne zgodbe

V Sloveniji se skupno število ljudi okuženih s COVID-19 povečuje iz dneva v dan. Zaradi nastalih razmer so močno povečane potrebe po zaščitni opremi ter sredstvih za razkuževanje. Slednje pa je na trgu že nekaj časa težko kupiti. Zato so številna podjetja priskočila na pomoč, med njimi tudi cargo-partner.

cargo-partner soustvarja pozitivne zgodbe
cargo-partner soustvarja pozitivne zgodbe

Ker vemo, da so v tej epidemiji najbolj ogrožena skupina prav starejši, so se v podjetju cargo-partner odločili, da bližnjemu domu za ostarele Taber podarijo antibakterijske gele, ki so jih odkupili od matičnega podjetja. Na ta način želijo izkazati podporo lokalnemu okolju, v katerem delujejo.

Dezinfekcjske gele, namenjene osebni uporabi, so domu Taber predali v začetku meseca, pri čemer so upoštevali varnostna priporočila (predaja brez kontakta). Predstavniki doma Taber so donacijo z veseljem sprejeli ter povedali, da bodo gele razdelili med njihove zaposlene. S tem bodo zagotovili dodatno zaščito pred širjenjem morebitnih virusov.


Pred kratkim pa se je cargo-partner priključil še eni dobrodelni akciji. Zaradi pomanjkanja respiratorjev v slovenskih bolnišnicah se je podjetje Dewesoft, odločilo za hitro akcijo zbiranja sredstev za nakup dveh respiratorjev, ki so jih podarili lokalni bolnišnici. Ker pa medicinske opreme na evropskem trgu močno primanjkuje, je podjetje izkoristilo dobre povezave s Kitajsko ter prek podjetja Dewesoft v Pekingu dobavilo in pripeljalo respiratorja v Slovenijo. cargo-partner je s svojim strokovnim znanjem zagotovil hitro carinjenje blaga ter organiziral brezplačno dostavo do bolnišnice, s čimer je bilo
omogočeno, da sta respiratorja kar najhitreje prišla do ljudi, ki ju potrebujejo.
V podjetju so veseli, da so lahko del lepih zgodb.