Posodobljen srednji razred

Z električnim dosegom do 450 kilometrov, 50 odstotkov krajšim časom polnjenja in novimi aktivnimi varnostnimi funkcijami so Volvovi posodobljeni električni tovornjaki srednjega razreda zasnovani za urbano okolje – omogočajo varen mestni promet in logistiko brez emisij.

Volvo Trucks FL & FE
Volvo Trucks FL & FE | Foto: Volvo Trucks

Ker mesta uvajajo čista mestna območja in podjetja krepijo svoje ambicije glede trajnosti, so tovornjaki brez emisij, ki lahko zadovoljijo vse potrebe mestnega prevoza in logistike, pomembnejši kot kdaj koli prej. Da bi izpolnili te zahteve, Volvo Trucks predstavlja svoja posodobljena električna tovorna vozila – Volvo FL in FE.

Volvo Trucks FL & FE

Zmogljivost polnjenja z izmeničnim tokom se je skoraj podvojila na 43 kilovatov, s čimer se je čas, potreben za polnjenje baterije, skrajšal za približno polovico. Ponujajo tudi nedavno posodobljene pakete baterij, ki zagotavljajo do 450 kilometrov skupnega dosega z enim polnjenjem.

Vrsta novih funkcij bo povečala varnost tako za voznika kot za druge udeležence v prometu, te varnostne nadgradnje pa pomenijo, da modela FL in FE presegata splošne varnostne predpise, ki bodo začeli veljati leta 2024. Nova modela imata tudi nov privlačen dizajn s prenovljenim sprednjim delom, izrazitimi žarometi LED in poudarjenim logotipom ter napisom Volvo na sprednjem delu.

Volvo Trucks FL & FE

Pregled nekaterih posodobitev:

  • Zunanja ogledala so tanjša, tako da voznik bolje vidi okolico.
  • Notranjost ima nove LED luči in predal za shranjevanje, ki ga je mogoče zakleniti.
  • Volvo FL in FE sta lahko opremljena s 360˚ kamero za pogled iz ptičje perspektive in/ali stransko kamero.
  • Nov obesek za ključe je poln novih uporabniku prijaznih funkcij.
  • Električna različica ima nov vmesnik električnega odgona, ki omogoča izdelavo nadgradenj brez elektromehanskega motorja, kar poenostavi nadgradnje in prihrani težo.
  • Dodatki varnostnega sistema vključujejo zaznavanje ranljivih uporabnikov ceste, podporo za preprečevanje bočnega trka in podporo za opozarjanje voznika.

Nova modela Volvo FL- in FE je mogoče že naročiti, dobave strankam pa se začnejo v prvi polovici leta 2024.

Fotogalerija