Posodobitev tovornjakov za distribucijo

Renault Trucks razkriva nov obraz svojih mestnih in primestnih tovornjakov, vključno s posebnimi funkcijami za električne modele. Poleg te vizualne prenove je bila dodana vrsta nove varnostne opreme za večjo zaščito voznikov in udeležencev v prometu.

Renault Trucks D
Renault Trucks D | Foto: Renault Trucks

Oblikovalska ekipa Renault Trucks je tovornjake serij D in D Wide prenovila tako, da bi ustvarili še bolj jasno vizualno povezavo med težkimi vozili te znamke in lahkimi gospodarskimi vozili.

Renault Trucks D

Novi žarometi in maska

Največ sprememb je na sprednjem delu – novi LED-žarometi imajo nov svetlobni podpis v obliki črke C. Spremenjen je prednji odbijač ter maska, z večjim prostorom, ki ga prevozniki lahko uporabijo za namestitev svojega logotipa.

Pri električnih različicah E-Tech D, D Wide & D Wide LEC popolnoma lakiran sprednji del, vključno z masko, ustvarja značilno vizualno razliko. Maska je prav tako okrašena z vitkim trakom "E-Tech", ki poudarja njegov gradientni grafični slog. Ne nazadnje pa imajo vsa vozila tudi nov logotip znamke Renault Trucks.

Renault Trucks D

Več varnosti

Za učinkovito zbiranje odpadkov, distribucijo blaga ali izvajanje lahkih gradbenih del tovornjaki serije D in D Wide, pogosto delujejo v gosto naseljenih mestnih središčih, kjer je prostora za tovornjake vedno manj. Z namenom zmanjšanja stresa voznikov in izboljšanja njihove varnosti ter varnosti njihovega tovora in drugih ranljivih udeležencev v prometu je Renault Trucks te modele opremil z novimi varnostnimi funkcijami.

Ročaji in položaj vzvratnih ogledal so prilagojeni, da izboljšajo vidno polje in olajšajo vožnjo po ozkih ulicah. Radarji in kamere zagotavljajo informacije v realnem času in po potrebi opozorijo voznika, kar dodatno prispeva k varnejši in lažji vožnji. Poleg tega vključitev funkcij, kot so samodejni nadzor tlaka v pnevmatikah, opozorilo o nenamerni menjavi voznega pasu, sistem za ohranjanje voznega pasu in opozorila o prehitri vožnji, v veliki meri povečajo varnost na cesti. Za izboljšano vidljivost in varno vožnjo so tovornjaki opremljeni tudi z novimi vzvratnimi ogledali.


Fotogalerija