Posodobitev Toll Collect naprav. Kaj to pomeni za voznike?

Od konca avgusta dalje bo na voljo posodobitev programske opreme za Toll Collect enote v vozilu. Uporabnikom nemškega sistema cestninjenja bodo s tem na voljo nove funkcije.

toll-collect-nemčija-cestnina-2
toll collect nemčija cestnina 2

Po besedah vodje nemškega sistema Toll Collect, bo nova posodobitev programske opreme OBU (On-Board Unit) na mobilno enoto posredovana prek mobilnega omrežja, zato voznikom z vozilom ne bo potrebno obiskati delavnice.

Kaj pričakovati?

Nova programska oprema za nemški Toll Collect bo voznikom omogočila, da ustvarijo račun in s tem zaključijo trenutno vožnjo. Zahvaljujoč temu, bodo zneski cestnin za nadaljnje obračunavanje hitro na voljo na spletnem portalu za stranke v zavihku "Neporavnani računi", poudarja upravljavec sistema cestninjenja.

Spremenjena so tudi sporočila, ki opozarjajo o napakah. Kratek niz piskov obvesti voznika, da je prišlo do motenj med pobiranjem cestnine in postopek obveščanja se bo ponovil po petih minutah. Poleg tega bo rdeča utripajoča lučka pokazala tudi napako. V takšnem primeru bo moral voznik tovornjak odpeljati do najbližjega parkirišča in s klikom na tipko »OK« potrditi sporočilo o napaki na vozilu.


Rdeča lučka bo nato nenehno svetila, piski pa se ne bodo več ponavljali. Namesto tega se bo prikazala koda napake. Cestnino je treba nato plačati prek aplikacije in stopiti v kontakt s servisnim partnerjem, pojasnjujejo pri Toll Collect.

Poleg tega bo navedena tudi nova oznaka za vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 7,5 tone. Tem vozilom v Nemčiji ni potrebno plačati cestnine. Ko takšno vozilo prične z vožnjo, se na zaslonu prikaže "DE FREE CHARGE". Lučka bo še vedno svetila zeleno, saj bo naprava pripravljena na delovanje.

Druga novost so podatki o prenosu podatkov o cestninjenju, ki jih označuje simbol antene (Ψ). Ko simbol izgine, je prenos končan.

>> Natančnejša navodila si oglejte TUKAJ <<<