Pet novih medkrajevnih avtobusov

Vozni park Ljubljanskega potniškega prometa je bogatejši za pet novih, okolju prijaznih medkrajevnih avtobusov. Gre za avtobuse z nizkopodnim vstopom, ki so tako prilagojeni za prevoz oseb z različnimi oblikami oviranosti.

LPP Setra S 418 LE
LPP Setra S 418 LE | Foto: LPP

Vozni park Ljubljanskega potniškega prometa ima pet novih medkrajevnih avtobusov dolžine 15 metrov. Avtobusi Setra S 418 LE so z nizkopodnim vstopom in dostopni tudi osebam z oviranostmi. To je prva serija tega tipa medkrajevnih vozil, ki preko navozne klančine omogoča neposreden dostop na avtobus osebam z invalidskimi vozički in staršem z otroškimi vozički. Avtobusi so opremljeni z najnovejšimi motorji emisijske stopnje Euro 6 in omogočajo udobno ter prijazno uporabo vsem skupinam potnikov. Pod z imitacijo lesa v avtobusu pričara prijetno vzdušje.

Novi avtobusi so vključeni v prevoze za potnike na medkrajevnih linijah Ljubljanskega potniškega prometa. Letos je to že tretja posodobitev voznega parka. Februarja so bili v promet vključeni novi medkrajevni avtobusi, maja pa novi mestni avtobusi.

Od leta 2007 do sedaj je bilo zamenjanih skupno 229 avtobusov. Prihod novih avtobusov pomeni stabilen korak na poti k celotni prenovi flote Ljubljanskega potniškega prometa.