Partnerstvo s prvenstvom Moto GP

Iveco je napovedal obnovitev partnerstva z MotoGP, največjim svetovnim prvenstvom v motociklističnih dirkah, v okviru 4-letne pogodbe z Dorna Sports, lastnikom komercialnih pravic in organizatorjem svetovnega prvenstva FIM Grand Prix (MotoGP) od leta 1991.

Iveco S-Way Moto GP
Iveco S-Way Moto GP | Foto: Iveco

S ponovno potrditvijo svojih močnih vezi s svetom motošporta bo Iveco skoraj deset let po zadnjem sponzorstvu nastopal kot dobavitelj tovornjakov MotoGP in dobavil 14 vozil Iveco za zagotovitev prevoza gostinskega materiala Dorna Sports na dogodke MotoGP do leta 2026.

Iveco bo zagotavljal podporo skozi to sezono MotoGP s 13 tovornjaki S-Way enim Dailyjem. Tovornjaki Iveco bodo odgovorni za prevoz dirkalnih materialov in opreme na poteh, ki povezujejo dirkališča, in bodo prispevali k postavitvi, ki bo gostila goste in navijače. Vozila bodo opremljena z logotipoma MotoGP in Iveco ter s posebno belo barvo, ki bo odražala močan dirkaški slog, značilen za motošport.

Iveco S-Way Moto GP

Iveco je tudi uradni sponzor ekipe Repsol Honda in uradni dobavitelj vlačilcev ekipe Mooney VR46 Racing Team, ki s svojimi tovornjaki Iveco S-Way podpira logistiko ekip za prevoz opreme na dirke MotoGP v Evropi.