Otvoritev novega logističnega centra

V Ljubljani so včeraj tudi uradno otvorili nov logistični center podjetja DB Schenker, ki se nahaja tik ob avtocesti v Sneberjah. Skupaj z otvoritvijo so praznovali tudi 150. obletnico podjetja.

DB Schenker Ljubljana
DB Schenker Ljubljana | Foto: Boštjan Paušer

Konec lanskega leta je bil zaključen projekt gradnje novega terminala, s katerim bo DB Schenker podprl rastoče poslovanje na področju zbirnih prevozov. Kot del največjega omrežja v Evropi, z več kot 430 poslovalnicami v 38 državah, bo moderni terminal tudi v prihodnje omogočal zagotavljanje optimalnih storitev na najvišji ravni.

Na 14.143 m2 velikem zemljišču v Sneberjih se je leta 2019 začel projekt gradnje novega terminala. Zgradba v izmeri 4.397 m2 je skorajda v celoti posvečena in optimizirana za x-dock storitve ter skupaj z 28 rampami za naklad in razklad omogoča hiter premik blaga. 


Ob selitvi na novo lokacijo so v podjetju vpeljali tudi nov informacijski sistem, ki je procese še posodobil in pospešil. Implementirali so sistem elektronskega prepoznavanja registrskih označb, ki predhodno najavljenim vozilom samodejno odpre zapornico in jih spusti na terminal. Zagotavljanje varnosti je na tovrstnem carinskem skladišču zaradi visokih vrednosti blaga ključnega pomena. Dostop imajo samo pooblaščene osebe, notranjost in zunanjost sta varovani z več kot 60 varnostnimi kamerami, vsaka nakladalna rampa ima tudi svoj alarm proti vlomu. Za dragoceno blago imajo na voljo tudi t. i. High value cage.

Po selitvi na novo lokacijo, so obstoječe kapacitete na Brnčičevi ulici razširjenje in sedaj namenjene skladiščenju farmacevtskega blaga, čemur je primerno prilagojeno in specializirano celotno skladišče.

Fotogalerija