Ogromno inovacij za model LF

Podjetje DAF Trucks uvaja veliko novosti v svojo novo serijo LF, ki bo okrepila vodilni položaj tega tovornjaka v razredu od 7,5 do 19 ton. Ena od glavnih novosti je novi 3,8-litrski motor PACCAR PX-4, ki je na voljo za 7,5-tonsko verzijo novega LF v dveh močeh, 156 KM in 172 KM, z največjim vrtilnim momentom 500 in 600 Nm.

Ogromno inovacij za model LF

DAF uvaja ta novi motor posebej za urbano distribucijo, kjer je po njihovem mnenju optimalen motor s prostornino do štirih litrov. Za večje zahteve so še vedno na voljo 4,5-litrski motorji PACCAR PX-5 in 6,7-litrski motorji PACCAR PX-7 z močmi od 184 KM do 325 KM.

Omenjeni motorji so bili opremljeni z novo programsko opremo in ponujajo od 5 do 12 % večji navor. Avtomatski menjalnik Allison je zdaj na voljo tudi v 18-tonski različici tovornjaka LF skupaj z družino motorjev PX-7. Dejstvo, da je DAF LF popolnoma konfiguriran za vsakršno uporabo, potrjuje tudi pestra paleta medosnih razdalj z dolžino do 6,90 metra. Poleg dolge medosne razdalje je na voljo tudi prostornina rezervoarja za gorivo do 1240 litrov. LF tako zagotavlja še daljši doseg delovanja, ki vozniku omogoča, da ponovno napolni gorivo tam, kjer so cene goriva najnižje.