Odprt razpis za nagrado Logistični projekt leta 2023

Slovensko logistično združenje (SLZ) do 10. junija 2024 zbira nominacije za nagrado Logistični projekt leta 2023. Zmagovalni projekt bo avtomatsko nominiran za evropsko nagrado ELA Awards 2024, ki jo bo Evropsko logistično združenje (ELA) jeseni podelilo na Bledu.

SLZ

Industrija logistike, transporta in oskrbovalnih verig se nenehno razvija in spreminja. Postavlja številne izzive ter hkrati ponuja priložnosti. Priložnosti za nove in inovativne logistične projekte, ali prenovo ter prilagoditev obstoječih tehnološkemu razvoju. In prav take projekte v Slovenskem logističnem združenju naslavljajo z vsakoletnim razpisom za nagrado Logistični projekt leta. 

Če ste med tistimi, ki ste v preteklem letu uvedli nov inovativen transportni ali skladiščni sistem, ali ste inovirali svoje logistične funkcije v proizvodni logistiki, ali morda vidno izboljšali uporabo informacijskih tokov ali komunikacij v logistiki, oziroma v katerem koli delu dobavne verige, ste pravi za nominiranca za nagrado Logistični projekt leta 2023.

Prijavite se lahko podjetja iz proizvodnje, trgovine, transporta, storitvenega sektorja, javnega sektorja ali katerega koli drugega logističnega področja. Rok za prijavo je 10. junij 2024. Podrobnejše informacije in prijavni obrazec je dostopen na spletni strani slz.si.

SLZPariz, ELA Awards 2023, foto: Nathalie Vergès

Nacionalni šampion bo nominiran za nagrado na evropskem nivoju

Odlični projekti so rezultat zavezanosti podjetja k nenehni skrbi za poslovno odličnost in dokazujejo vodilno vlogo podjetja pri sprejemanju ter izvajanju vrhunskih rešitev. 

Podjetja, ki pristopijo k nominaciji za logistični projekt leta ter s tem predstavijo projekt (od izziva, do rešitve in rezultatov), prispevajo k širši prepoznavnosti in uporabi uporabljenih pristopov, kar je za industrijo izrednega pomena. Deljenje izkušenj, znanj in sodelovanje pa so ključni, da bo slovenska logistična panoga ostala konkurenčna na globalnem trgu. 

Slovenija ima odlične projekte. Treba jih je prepoznati. Razkriti. Ceniti. In najboljše, po oceni strokovne komisije, tudi nagraditi. Da je Slovenija v svetovnem logističnem vrhu dokazuje nagrada ELA Awards 2023, ki jo je prejel slovenski logistični projekt 2022 – projekt NAFEZA, podjetja CargoX. Zato bo letošnja predstavitev finalistov in razglasitev zmagovalca evropskega logističnega projekta potekala v Sloveniji -  3. oktobra 2024, na Bledu. 

»Smo ambiciozni, zato bomo tudi dogodek ELA Awards 2024 naredili kot najboljši tovrstni dogodek do zdaj. Gostili bomo vsaj šest nacionalnih šampionov, najboljših logističnih projektov iz držav, ki so članice ELA, skupaj s celotnim upravnim odborom ELA in drugimi predstavniki nacionalnih združenj. In to oddajali pred celotno Evropo. To je odlično. To je še ena priložnost, da damo Slovenijo in Slovensko logistično združenje na mednarodni piedestal kot najboljšo logistično destinacijo!«, je ob nagradi ELA Awards 2023 v intervjuju povedal predsednik SLZ, Igor Žula. 

Potrebno je biti ambiciozen. Prijavite se na razpis, pokažite Evropi in svetu kaj znate, zmorete. Postavite nove standarde. In s tovrstno izpostavitvijo nagradite tudi vašo ekipo.