Odprli prvo pisarno v Severni Makedoniji

Mednarodni ponudnik info-logističnih storitev še naprej širi svojo mrežo v Evropi. V marcu 2021 je odprl novo pisarno v Skopju, ki dopolnjuje transportno-logistični središči v Bolgariji in Srbiji.

north-macedoniasea-cargocopyright-esther-horvath

Podjetje cargo-partner, ki nadaljuje s širitvijo v Evropi, je v svojo mrežo dodalo novo državo. Le nekaj tednov po tem, ko so v Združenem kraljestvu odprli prvo pisarno in napovedali nadaljnje širitve na Nizozemskem, podjetje sedaj z operativno pisarno v Skopju v Severni Makedoniji krepi mrežo še v jugovzhodni Evropi. Z novo pisarno cargo-partner nudi široko paleto letalskih, ladijskih in cestnih prevozov ter povezuje državo z obstoječo logistično mrežo v JV Evropi.

Generalni direktor podjetja cargo-partner Stefan Krauter o razlogih za naložbo pove: »Po vedno večjem povpraševanju kupcev v tej regiji je bilo odprtje pisarne v Skopju naravni korak pri širitvi našega podjetja. To odlično dopolnjuje naši obstoječi središči v Srbiji in Bolgariji in še bolj krepi naš položaj v tem delu Evrope." cargo-partner je v Bolgariji prisoten od leta 2003, v Srbiji pa od leta 2004. Leta 2018 je podjetje odprlo iLogistični center v Sofiji s skupno površino 16.500 m² in 22.000 paletnimi mesti. V Beogradu ima logistični ponudnik trenutno 8.000 m² skladiščnih površin. Obe skladišči sta s cargo-partner distribucijsko mrežo v srednji in vzhodni Evropi povezani preko rednih cestnih linij.


Stefan Krauter, ki je prepričan o poslovnem potencialu te regije, dodaja: »Nova pisarna v Skopju nam bo omogočila boljši izkoristek strateškega položaja Severne Makedonije na Balkanu. Strankam, ki imajo ladijske pošiljke, bo omogočen hiter dostop do Soluna, naše razvejano cestno omrežje pa je idealna osnova za distribucijo po Evropi. Stranke tako na enem mestu dobijo celovite rešitve, vključno s strokovnim vodenjem carinskih postopkov za pošiljke v EU ali iz nje."

cargo-partner ekipa v Skopju trenutno ponuja redne linije zbirnikov od Skopja do Prištine na Kosovu, Podgorice v Črni gori, Tirane v Albaniji in Soluna v Grčiji, kot tudi med Severno Makedonijo in Bolgarijo. V povezavi s svojimi logističnimi centri v Sofiji in Beogradu podjetje ponuja celovite rešitve distribucije s popolno pokritostjo regije. Poleg tega cargo-partner trenutno dela na vzpostavitvi rednih linij med Severno Makedonijo in Turčijo ter Avstrijo. Za prometne tokove v severno Evropo bo to pomenilo kratek tranzitni čas preko iLogističnega centra v Fischamendu, pa tudi hitro distribucijo in dobro povezanost z evropskim distribucijskim centrom podjetja v Roermondu na Nizozemskem.