Odprli prvo pisarno v Grčiji

Skladno s strateško usmeritvijo, ki predvideva širitev mreže v jugovzhodni Evropi, je mednarodni ponudnik info-logističnih storitev odprl prvo pisarno v Solunu v Grčiji.

cargo-partner
cargo-partner

cargo-partner nadaljuje s širitvijo v jugovzhodni Evropi. Po tem, ko je podjetje marca 2021 odprlo prvo pisarno v Skopju v Severni Makedoniji, je logistični ponudnik sedaj ustanovil prvo podružnico v Solunu v Grčiji. Ta bo ponujala celovite storitve ladijskega, letalskega in cestnega prevoza do in iz številnih tovornih središč v Evropi, ZDA, Aziji in Oceaniji.

Strateška lega Soluna

Stefan Krauter, generalni direktor družbe cargo-partner, pojasnjuje: »Velika prednost naše nove pisarne v Solunu je odlična geostrateška lega mestnega pristanišča, ki je za Pirejem drugo največje kontejnersko pristanišče v Grčiji. Solun je pomembno pomorsko središče za večji del jugovzhodne Evrope. Poleg tega je zelo blizu Severne Makedonije, Bolgarije in Srbije, kjer že imamo cargo-partner pisarne, v Sofiji in Beogradu pa tudi lastno skladišče. Zaradi tega je Solun zelo pomembna povezava v naši mreži jugovzhodne Evrope, ki nam omogoča, da svojim strankam ponudimo še hitrejše in celovitejše logistične storitve."

Nakup podjetja Arrow Freight Services

Predstavništvo v Grčiji temelji na prevzemu podjetja Arrow Freight Services, ki se je sedaj preimenovalo v cargo-partner Hellas P.C. Podjetje Arrow Freight Services je bilo ustanovljeno leta 2012 in je v Grčiji uspešno delovalo več let. Novo cargo-partner ekipo v Solunu sestavlja pet zaposlenih, vodi pa jih nekdanji lastnik podjetja Arrow Freight Services Kostas Polatidis, ki je zdaj direktor podružnice cargo-partner v Grčiji.

Poudarek na pomorskem prometu

Podružnica cargo-partner Grčija bo v prvi vrsti nudila ladijske prevoze polnih zabojnikov (FCL) in zbirnikov (LCL), ponudba podjetja pa bo poleg tega vključevala tudi letalske prevoze in celovite rešitve od vrat do vrat. Podjetje cargo-partner Grčija je na stičišču pomembnih trgovskih poti iz sredozemske regije, severne Evrope, ZDA, Egipta, Izraela, Daljnega vzhoda in Avstralije. Solunska pisarna bo nudila podporo strankam iz različnih industrij, predvsem pa podjetjem iz živilske industrije, strojništva in segmenta gradbenih materialov.