Od Dakarja do Moskve v 3 dneh, 4 urah in 54 minutah

Ekipa Rainerja Zietlowa je z vozilom Volkswagen Amarok V6 TDI, opremljenim z Goodyearovimi pnevmatikami Wrangler All-Terrain Adventure, postavila nov svetovni rekord. 8.000-kilometrsko razdaljo med Dakarjem in Moskvo je prevozila v zgolj 3 dneh, 4 urah in 54 minutah.

Od Dakarja do Moskve v 3 dneh, 4 urah in 54 minutah

Ekipa, ki so jo sestavljali nemški svetovni rekorder Rainer Zietlow, ruski bloger Peter Bakanov in novinar Georgy Gloube, je 8.000 kilometrov dolgo pot med Dakarjem in Moskvo z rekordnim tempom premagala v 3 dneh, 4 urah in 54 minutah. Iz Dakarja so krenili 22. aprila 2017 in v Moskvo prispeli 25. aprila 2017, ob 9.54. uri po lokalnem času.

"Navdušeni smo, da nam je pot uspelo prevoziti v rekordnem času. Potovanje je bilo neverjetno in spopasti smo se morali z najrazličnejšimi vremenskimi razmerami ter pogoji na cestah,” je ob prihodu na cilj svoje vtise strnil Rainer Zietlow. Obenem je izpostavil, da so jim bile pri postavitvi novega svetovnega rekorda v veliko pomoč zanesljive Goodyearove pnevmatike Wrangler All-Terrain Adventure. Te so namreč na muhastih vzhodnoevropskih cestah dokazale svojo trpežnost in se v mehkem pesku sahelske puščave izkazale z odličnim oprijemom. Njihove izjemne lastnosti pri cestni vožnji pa so ekipi omogočile, da je na dobrih cestah pridobila prednost brez kršitev lokalnih omejitev hitrosti.

Projekt pa je imel tudi dobrodelno noto. Ekipa je darovala 1.500 evrov, v grobem 20 centov na kilometer, za 'SOS vas' v Senegalu.